Prezent la eveniment, Laurentiu Lazar, CEO al companiei de consultanta Colliers spune, in acest context, ca "exista din ce in ce mai multe cereri pe terenuri, mai mici sau mai mari". Seful Colliers precizeaza ca interesul pe aceasta piata vine si din partea unor investitori straini (unii dintre ei din Europa Centrala si de Est), care sunt interesati inclusiv de loturi in zone centrale din Bucuresti. In Capitala, o zona care se va dezvolta bine pe rezidential in viitor va fi Floreasca, la fel si vestul.

In acelasi timp, pe fondul diminuarii treptate a plafoanelor de garantare, Anca Bidian considera ca programul guvernamental Prima Casa nu mai este necesar pentru piata in momentul de fata - o dovada clara in acest sens fiind situatia consemnata anul trecut, cand, pe fondul epuizarii fondurilor alocate de catre stat, ponderea creditelor Prima Casa a scazut de la aproape 90% din total, pana la circa 40%.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Agerpres