Andrei Radulescu, director analiza economica in cadrul Bancii Transilvania, a evidentiat, la un eveniment organizat de Imobiliar.ro, faptul ca intre evolutia preturilor locuintelor si cea a salariilor reale exista o evidenta corelatie - iar faptul ca acestea din urma si-au incetinit cresterea in ultima perioada, va avea un impact semnificativ in piata rezidentiala.

"E clar ca perioada «de miere» s-a terminat si urmeaza o perioada de ajustare, de decelerare", noteaza reprezentantul Bancii Transilvania. Acesta observa ca, in concordanta cu ceea ce poate fi observat la nivel european sau chiar in SUA, ritmul de majorare a preturilor locuintelor din Romania a mai incetinit, nemaiexistand o atat de mare forta de crestere.

La randul sau, Dorel Nita, coordonatorul departamentului de analize imobiliare al Imobiliare.ro, precizeaza ca, de la jumatatea anului trecut, consumatorii au inceput sa fie mai reticenti, piata fiind caracterizata de o volatilitate crescuta din pricina programului Prima Casa, dar si evolutiei dobanzilor. Acestea sunt premise ca cererea sa se tempereze - si, implicit, si cresterea preturilor.

Andrei Radulescu reliefeaza ca tendinta preturilor de pe segmentul rezidential autohton este strict dependenta de ceea ce se intampla in zona euro. "Daca preturile din zona euro vor incepe ajustarea, e evident ca asta se va intampla si la noi. Dezechilibrele sunt mai mici acum, iar urmatorul final de ciclu va fi mai putin abrupt. Faptul ca am avut o atitudine mai prudenta va avea un efect pozitiv", subliniaza reprezentantul Bancii Transilvania.

"Nu ma astept la socuri, din punctul meu de vedere nu exista premise pentru socuri", puncteaza si Dorel Nita.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri