Carrefour Market, Help Net, Lems, Decathlon, Dinoland, Metropolis, Top Shop, Churreria Julia, Noodle Pack si Salad Box sunt noii chiriasi care vor deschide magazine in cadrul Bistrita Retail Park, anunta dezvoltatorul proiectului, Element Development. Tot in cadrul galeriei comerciale Bistrita Retail Park va functiona si retailerul danez de mobila si accesorii JYSK, inaugurarea fiind prevazuta pentru luna mai. Anul trecut, in Bistrita a fost inaugurat un alt parc de retail, B1 Retail Park.

Dezvoltarea imobiliara a Bistrita Retail Park presupune o investitie de noua milioane de euro pentru o galerie comerciala de 7.850 de metri patrati, construita pe Calea Moldovei 13. Antreprenorul general al proiectului este compania locala de constructii Campeador, iar project manager pentru supervizarea lucrarilor de constructie este Vitalis. Compania care se ocupa de procesul de inchiriere este CBRE Romania.

”Proiectul se prefigureaza drept un parc de retail cu articole sportive, mobila, produse pentru casa si servicii pentru familie, ancorat de o unitate Carrefour Market si un food court. Zona unde construim noi se transforma in noul pol comercial al orasului. Aici functioneaza piata agro-alimentara, precum si magazinele Selgros, Altex si Penny””, declara Ionut Bordei, CEO, Element Development.

Proiectul este finantat de Garanti Bank cu 4,5 milioane de euro, iar obtinerea acestei finantari a fost facilitata de catre compania de consultanta imobiliara Crosspoint Real Estate. Potrivit unui studiu realizat de compania de consultanta imobiliara, ”in Transilvania puterea de cumparare este in medie cu 30% mai mare fata de regiuni precum Moldova sau sudul Romaniei, iar Bistrita este un oras cosmopolit, cu turism destul de dezvoltat, resedinta de judet care are peste 200.000 locuitori, cu o densitate sub medie a unitatilor de retail moderne la total populatie”.

element development, Bistrita Retail Park, Retail

„Avand in vedere cresterea PIB din ultimii ani si perspectivele optimiste de anul acesta, cresterea puterii de cumparare si cea a cererii interne per ansamblu au determinat o crestere a cererii pe piata de retail, dezvoltatorii si retailerii orientandu-se spre orase secundare, unde exista potential de crestere la costuri semnificativ reduse pentru astfel de formate de retail”, spune Codrin Matei, Managing Partner la Crosspoint, Head of Capital Markets, Office Agency & Business Development.

Anul trecut nu au fost livrate foarte multe spatii noi de retail modern – nivelul a ajuns la 70.000 de metri patrati livrati in 2017, in orasele din afara Bucurestiului, potrivit unui raport realizat de compania de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield Echinox –, dar in Bistrita au existat livrari: a fost inaugurat B1 Retail Park, un parc de retail in suprafata de 9.000 de metri patrati inchiriabili.

„Piata locala de retail este intr-o etapa de maturizare si optimizare, in care atat dezvoltatorii, cat si retailerii, analizeaza cu foarte mare atentie orasele si zonele cu potential de vanzari. Drept urmare, in urmatoarea perioada vom vedea in special extinderi ale unor proiecte performante, care isi vor intari astfel pozitia, si proiecte de convenienta in orase secundare si tertiare neacoperite sau cu o oferta subdimensionata de spatii de retail”, spune Bogdan Marcu, Partner, Retail Agency in cadrul Cushman & Wakefield Echinox.

Compania Element Development a fost infiintata de Ionut Dumitrescu, un om de afaceri cu o vasta experienta in domeniul imobiliar. In perioada 1997-2007 a dezvoltat firma de consultanta Eurisko, care a fost vanduta in februarie 2008 catre CB Richard Ellis. Dupa aceasta tranzactie s-a concentrat pe businessul de dezvoltare imobiliara prin achizitia de terenuri, constructia si vanzarea proiectelor. Un astfel de proiect este HQ Victoriei, o cladire de birouri in suprafata de 9.000 mp, finalizata in 2009 in zona Piata Victoriei din Capitala si care in 2012 a fost vanduta catre fondul de investitii Zeus Capital. Incepand cu 2017, Ionut Dumitrescu s-a asociat cu fondatorii One United pentru o noua divizie de birouri, One Office.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri