Preturile terenurilor de-a lungul cheiului Dambovitei variaza intre 600 euro si 2000 euro pe metro patrat, in functie de locatia mai centrala sau mai periferica, anunta reprezentantii DTZ Echinox.
ôNu credem ca apropierea fata de rau este un plus in sine, ci accesul mai bun datorat Splaiului. Din pacate nu putem compara Dambovita cu Dunarea sau Sena, ca sa adauge plusvaloare apropierea de chei sau pentru a influenta din punct de vedere imobiliar zona. Un mult mai mare impact asupra pietei imobiliare, mai ales pe segmentul rezidential, are travesarea orasului de catre raul Colentina si salba de lacuri aferenta din nordul orasului,ö declarat Mihai Plesu, Senior Consultant in cadrul departamentului de birouri al DTZ.

O dovada in acest sens este ca exact in zona cea mai centrala pe unde trece Dambovita (respectiv Piata Unirii) raul este complet acoperit pe o distanta de sute de metri, deci aparent nu s-a considerat ca prezenta Dambovitei aduce vreun farmec in plus centrului capitalei.

Momentan zonele din lungul raului Dambovita nu au adus o efervescenta deosebita fata de alte zone in ceea ce priveste dezvoltari imobiliare moderne. Pana acum s-au construit pe malul raului doar Opera Center, unul din centrele de afaceri de cea mai buna calitate, si complexul commercial Orhideea, de mare succes datorita hipermarketului Carrefour.

Exista un numar important de mari proiecte imobiliare in lungul cheiului Dambovitei, dar nu credem ca vecinatatea raului are vreo importanta in dispunerea acestor proiecte, ci mai degraba infrastructura buna prin accesul facil si acoperire cu mijloacele de transport in comun, mai ales metrou. Marile proiecte anuntate de-a lungul raului Dambovita sunt:

ľ Sema Parc - re-dezvoltarea parcului industrial de 43 ha: birouri, shopping mall, residential; potential de 500-600 mii de metri patrati construiti
ľ Dambovita Center, cunoscuta si ca Metropola Center ľ re-dezvoltarea Casei Radio, un teren de 10 ha: centru comercial, birouri, rezidential; potential de 300 mii de metri patrati construiti
ľ Esplanada ľ re-dezvoltarea terenului de 11 ha unde in perioada comunista era prevazut un nou sediu al Ministerului Transporturilor: birouri, rezidential, centru commercial; potential de 600 mii de metri patrati construiti
ľ Asmita Gardens ľ dezvoltare rezidentiala de 800 apartamente, inceputa in 2006 cu termen de finalizare 2008
ľ Vitan Shopping Park ľ proiect de dezvoltare comerciala in zona targului de masini Vitan-Barzesti, incluzand un hypermarket, DIY, galerii comerciale si altele

ôIn cazul in care proiectul Primariei de a realiza un Ĺculoar rapidĺ care sa conecteze A1 cu A2 se va concretiza, un mare interes vor prezenta pentru dezvoltatorii industriali jonctiunile autostrazilor cu linia de centura si respectiv Ĺculoarul rapidĺ,ö afirma specialistii.
Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â.├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din sec╚Ťiunea Imobiliare ╚Öi construc╚Ťii »


Setari Cookie-uri