In nici sase luni, recordul de valoare a unei tranzactii imobiliare din Romania a fost doborat de trei ori, companiile austriece intrecandu-se in investitii in tara noastra
Compania austriaca de investitii Immoeast a achizitionat centrul comercial Polus, din Cluj de la managerul de constructii al proiectului, TriGranit, tranzactie pentru care a semnat un aranjament financiar total de 210 milioane euro. Immoeast a cumparat 25% din actiunile TriGranit in vara.

Achizitia Immoest reprezinta cea mai mare tranzactie imobiliara din tara, valoarea ei fiind mai mult decat dubla comparative cu cele peste 90 de milioane de euro platite de fondul austriac de investitii Europolis pentru doua cladiri de birouri clasa A, din cadrul parcului de afaceri Sema Parc, situat in Bucuresti.

Startul in cursa achizitiilor imobiliare a fost dat la inceputul verii, cand compania germana GLL Real Estate Parteners a achizitionat Centrul International Charles de Gaulle (situat de asemenea in Bucuresti), cunoscut ca Cladirea Vodafone, pentru aproximativ 80 milioane de euro.

Immoeast va intra in posesia centrului comercial in mai multe etape, pe masura ce spatiile comerciale ale acestuia vor fi inchiriate, potrivit NewsIn. Polus Cluj are o suprafata totala de circa 100.000 de metri patrati, lucrarile de constructie demarand la mijlocul lui 2006, urmand a se finaliza in noiembrie 2007.

In prezent exista contracte de inchiriere semnate pentru 55% din spatiul inchiriabil , precum si precontracte pentru inca 20% din acesta. Intre viitorii chiriasi se numara retailerul Carrefour, retelele de magazine de haine si accesorii Zara, Pimkie, Reebok, Intersport, Bershka si retele de magazine de ingrijire si igiena LOccitane si Yves Rocher. In total, centrul va cuprinde 200 de magazine si restaurante, precum si un complex de sali de cinematograf.

Dupa aceasta tranzactie, portofoliul Immoeast in Romania a ajuns la 21 de proprietati, cu o suprafata totala de 765.000 de metri patrati. Immoeast Immobilien Anlagen AG a anuntat la sfarsitul lui august ca va investi circa 180 de milioane de euro pentru construirea a 2.000 de apartamente in Romania, Bulgaria, Slovacia si Polonia pana la sfarsitul lui 2009.

Compania austriaca a anuntat, de asemenea, in septembrie, ca va investi 80 de milioane de euro in constructia cladirii de birouri "Jandarmeriei Office", de 40.000 de metri patrati, De asemenea, Immoeast informa la sfarsitul lui octombrie ca va finanta construirea unui proiect comercial de circa 120 de milioane de euro, in zona veche a Constantei.

Romania era la sfarsitul lui septembrie tara cu cea mai mare pondere a investitiilor imobiliare, in portofoliul de investitii efectuate de compania austriaca Immoeast Immobilien Anlagen AG. Acestea au atins valoarea de 488,3 milioane de euro la finele lunii iulie.

In primele sase luni ale acestui an fiscal, Immoeast a facut investitii de circa 4,1 miliarde de euro, ceea ce reprezinta 82% din investitiile programate pentru acest an. Portofoliul de imobiliar al fondului se ridica astfel la circa sase miliarde de euro. De asemenea, in prezent compania deruleaza negocieri pentru investitii in valoare de 900 de milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri