Numarul englezilor care isi cumpara o a doua locuinta in strainatate, cu preferinte pentru Spania si Franta, a crescut cu 45%, in doi ani, indica un studiu citat de NewsIn.

Aproximativ opt sute de mii de familii britanice au si o locuinta in strainatate, indica rezultatele studiului condus de grupul Mintel. Numarul englezilor care va cumpara o locuinta in strainatate va creste mult in viitor, se estimeaza in cadrul aceluiasi studiu.

intre preferintele britanicilor, Spania se afla pe primul loc, cu un numar de 43% de achizitii de resedinte secundare. Pe locul doi se afla Franta (26%), urmata de Australia (22%), Italia (21%) si Statele Unite ale Americii (17%).

Entuziasmul britanicilor are mai multe motive: un numar de 51% dintre cei care au cumparat sau vor cumpara o resedinta secundara vor sa evadeze din climatul cetos in spatii insorite. Un numar de 40% dintre britanicii proprietari de imobile in alta tara vad achizitiile facute ca investitie, iar 38% spun ca vor sa aiba un loc unde sa se retraga la pensie. Un numar de 23% dintre acestia spun, direct, ca s-au saturat de tara lor, fapt care explica dorinta de cumparare in strainatate.

Studiul a fost efectuat, in mai, pe un esantion de 1.962 de persoane adulte, au precizat reprezentantii Mintel, citati de AFP.