Eurisko a prezentat la editia din acest an a targului international imobiliar specializat in spatii comerciale MAPIC (Marche Professionelle Imobiliere Comerciale) de la Cannes, doua proiecte comerciale in valoare de peste 180 de milioane de euro.

Primul dintre acestea, Era Shopping Park, va fi construit in cartierul Pacurari din Iasi, avand drept manager de proiect compania elena Omilos. Proiectul se va construi cu o investitie de 100 de milioane de euro, pe un teren de 35 de hectare. Parcul comercial va cuprinde un complex de 42.000 de metri patrati, unde vor functiona un hipermarket Carrefour si magazine Media Galaxy, Mobexpert si Praktiker, precum si un mall de 27.000 de metri patrati si o parcare de 3.000 de locuri. Primele spatii comerciale in cadrul parcului vor putea fi utilizate in 2008.

Al doilea proiect pe care Eurisko l-a prezentat la eveniment este Craiova Mall. Acesta va fi construit langa parcul Romanescu de un consortiu de investitori greci, din care fac parte companiile Elmec si Alesonor. Complexul va fi realizat cu o investitie de circa 80 de milioane de euro. Construirea mall-ului, care va avea circa 122.000 de metri patrati, a demarat in toamna si se va finaliza in primul semestru 2009.

Cele doua proiecte din portofoliul companiei imobiliare Eurisko au atras interesul a circa 600 de retaileri si investitori, in cadrul targului, mai precizeaza comunicatul.

MAPIC este un eveniment organizat de compania franceza Reed Midem. Targul a ajuns in acest an la a XI-ea editie, la care a inregistrat circa 8.000 de vizitatori din randul fondurilor de investitii, managerilor de constructii, comerciantilor, companiilor de conultanta si intermediere imobiliara etc.