Prin aceasta investitie se mareste capacitatea de depozitare pentru toate produsele din portofoliul Terapia Ranbaxy, dar se si adauga, in acelasi timp, servicii de antrepozit pentru produsele fabricate de Ranbaxy si importate din India.

“Aceasta importanta investitie permite companiei Terapia Ranbaxy adoptarea unei platforme logistice adecvate pentru a servi mai bine si mai repede clientii companiei“, declara Dragos Damian, Director General al Terapia Ranbaxy.

Centrul logistic, situat intr-o cladire industriala moderna, situata pe soseaua de Centura din Nordul Bucurestiului, cu o capacitate totala de 2.500 metri cubi si o suprafata totala de 2000 de metri patrati, cuprinde un antrepozit, un depozit de produse finite si un depozit de distributie. Primele doua structuri sunt operatiuni ale Terapia Ranbaxy in vreme ce a treia structura reprezinta un hub logistic al Terapia Distributie.

Antrepozitul va servi la stocarea produselor importate din India si destinate pietei locale, servind momentan distributiei produselor pe intreg teritoriul Romaniei, iar in perspectiva si pentru alte piete din Uniunea Europeana.

“Depozitul de produse finite a fost deja inspectat de catre Agentia Nationala a Medicamentului (ANM) si pana la sfarsitul anului se va obtine unda verde, devenind astfel operational,” a declarat Damian.

Depozitul de distributie va servi pentru livrarea produselor catre clientii din Bucuresti si din zonele din jurul Bucurestiului. Acesta va fi operational in primul trimestru al anului 2007.

“Prin deschiderea acestui centru logistic Terapia Ranbaxy isi intareste intentiile si practicile de operare la standarde inalte, pentru a deservi atat clientii din Romania cat si, in viitor, pe cei din Europa, devenind un hub al operatiunilor noastre pentru Uniunea Europeana,” adauga Dragos Damian.

In iunie, anul acesta, Ranbaxy Laboratories Ltd. a anuntat finalizarea procesului de achizitie de catre Ranbaxy Netherlands BV a 96,7% din compania romaneasca de produse generice Terapia SA. Operatiunile combinate ale Terapia Ranbaxy au pus bazele celei mai mari companii de produse generice din Romania.

Numele comercial al companiei este Terapia Ranbaxy. Compania este implicata cu succes in procesul de integrare care include rebrandarea si dezvoltarea profesionala a personalului comercial, pregatindu-se de lansarea a peste 40 de noi produse in anul ce urmeaza.