"Construirea noului sediu se inscrie in noua strategie de consolidare a companiei pe piata de asigurari din Romania", se arata in comunicatul companiei. Sediul Omniasig Asigurari de Viata are o suprafata de 1.600 metri patrati, potrivit NewsIn.

Vienna Insurance Group detine, dupa primele noua luni ale anului 2006, o cota de 37% din piata asigurarilor din Europa Centrala si de Est, cu 5,9% mai mult fata de intregul an 2005, a aratat recent membrul in consiliul de administratie al Vienna Insurance Group, Peter Hagen. Vienna Insurance Group s-a situat, in 2005, pe primul loc in clasamentul asiguratorilor din Europa Centrala si de Est, cu o cota de piata de 31,1%, urmata de Uniqa (10,2%), Aviva (7,5%), Allianz (3,3%) si ING (2,3%).

Volumul primelor brute subscrise din asigurari de viata, in primul semestru din 2006, s-a cifrat la aproape 154 milioane euro (aproape 545 milioane lei), in crestere cu aproape 14% in moneda europeana, comparativ cu rezultatele consemnate in perioada similara a anului precedent. Specialistii estimeaza ca, in prezent, diferenta dintre nevoia de protectie financiara a romanilor si resursele existente in acest moment, altfel spus deficitul de protectie, se cifreaza la peste 48 miliarde euro.

In primul semestru al acestui an, Omniasig Asigurari de Viata a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 5,7 milioane de euro (20 milioanelei), in scadere cu 62%,in euro, fata de primele brute subscrise in primul semestru din 2005.

Omniasig Asigurari de Viata este subsidiara a companiei austriece Vienna Insurance Group, care detine 50% din actiunile societatii. Grupul TBIH Financial Services Group, controlat de Viena Insurance Group, detine 49,96% din actiunile societatii, iar restul, de 0,04%, este detinut de mai multe persoane fizice.