Viena Insurance Group a investit 2,5 milioane euro (8,7 milioane lei) pentru construirea, in nordul Capitalei, in zona Baneasa, a noului sediu al Omniasig Asigurari de Viata, companie la care detine pachetul majoritar de actiuni, a comunicat societatea de asigurari.
"Construirea noului sediu se inscrie in noua strategie de consolidare a companiei pe piata de asigurari din Romania", se arata in comunicatul companiei. Sediul Omniasig Asigurari de Viata are o suprafata de 1.600 metri patrati, potrivit NewsIn.

Vienna Insurance Group detine, dupa primele noua luni ale anului 2006, o cota de 37% din piata asigurarilor din Europa Centrala si de Est, cu 5,9% mai mult fata de intregul an 2005, a aratat recent membrul in consiliul de administratie al Vienna Insurance Group, Peter Hagen. Vienna Insurance Group s-a situat, in 2005, pe primul loc in clasamentul asiguratorilor din Europa Centrala si de Est, cu o cota de piata de 31,1%, urmata de Uniqa (10,2%), Aviva (7,5%), Allianz (3,3%) si ING (2,3%).

Volumul primelor brute subscrise din asigurari de viata, in primul semestru din 2006, s-a cifrat la aproape 154 milioane euro (aproape 545 milioane lei), in crestere cu aproape 14% in moneda europeana, comparativ cu rezultatele consemnate in perioada similara a anului precedent. Specialistii estimeaza ca, in prezent, diferenta dintre nevoia de protectie financiara a romanilor si resursele existente in acest moment, altfel spus deficitul de protectie, se cifreaza la peste 48 miliarde euro.

In primul semestru al acestui an, Omniasig Asigurari de Viata a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 5,7 milioane de euro (20 milioanelei), in scadere cu 62%,in euro, fata de primele brute subscrise in primul semestru din 2005.

Omniasig Asigurari de Viata este subsidiara a companiei austriece Vienna Insurance Group, care detine 50% din actiunile societatii. Grupul TBIH Financial Services Group, controlat de Viena Insurance Group, detine 49,96% din actiunile societatii, iar restul, de 0,04%, este detinut de mai multe persoane fizice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri