Potrivit comunicatului, Primaria Municipiului Bucuresti, prin Directia Achizitii, Concesionari si Contracte, a pus in vanzare primele caiete de sarcini pentru achizitia de locuinte de pe piata libera. Termenul limita pentru depunerea ofertelor este 18 decembrie 2006, urmand ca in 8 ianuarie 2007 sa fie finalizate negocierile cu ofertantii.

Reprezentantii PMB isi propun sa achizitioneze un numar de 200 de apartamente de pe piata libera in vederea mutarii locatarilor din Centrul Istoric. Potrivit primarului general al Capitalei, Adriean Videanu, in prezent, in centrul vechi al Bucurestiului mai locuiesc 162 de familii care trebuie evacuate, iar acte de proprietate au numai 19 dintre ele. Toate aceste familii urmeaza sa fie mutate in apartamente cumparate de municipalitate de pe piata libera, potrivit NewsIn.

"Vom achizitiona 200 de apartamente pentru mutarea celor care stau legal si semilegal", a precizat Videanu. Potrivit primarului general, persoanele care locuiesc semilegal sunt cele care, in perioada guvernarii PSD, au primit acte prin care li se stabilea domiciliul in Centrul Istoric, fara sa aiba contracte de inchiriere.

De asemenea, acesta a explicat ca schimbul de proprietati va fi definitiv, intrucat, potrivit Planului Urbanistic Zonal, in Centrul Istoric nu vor mai exista locuinte. "Mai avem 162 de familii pentru care trebuie sa gasim o solutie locativa, ca sa putem lucra in liniste. Unii sunt proprietari - 19 familii, altii stau cu chirie. Le propunem mutarea dintr-o locuinta insalubra intr-o locuinta civilizata. Vom gasi o formula definitiva. Imobilele refacute vor avea destinatie prevazuta in PUZ, adecvata pentru a putea raspunde aspiratiilor unui centru istoric: galerii de arta, magazine, cafenele, spatii comercialesi culturale", a declarat edilul-sef.