Pe fondul unei cresteri constante a puterii de cumparare, in ultimii ani s-a dezvoltat din ce in ce mai vizibil apetitul pentru consum al populatiei, care s-a materializat, printre altele, si in piata de investitii imobiliare, respectiv in segmentul comercial. Conform reprezentantilor Wizmo.ro, platforma imobiliara dedicata atat sectorului rezidential, cat si celui de business, principalele motoare ale pietei imobiliare comerciale sunt randamentele, rata de ocupare a proprietatilor si increderea in investitiile imobiliare.

In acest context, segmentul comercial local a cunoscut la randul sau o crestere a stocurilor, respectiv a ofertei de spatii de acest tip, cu aproximativ 15% anual. Investitiile comerciale s-au indreptat in ultima perioada catre orasele cu peste 100.000 de locuitori, unde finantatorii mizeaza pe obtinerea unor randamente in jur de 7% pe an. In ceea ce priveste regiunile cu cele mai mari randamente pe acest segment, topul preferintelor investitorilor cuprinde urmatoarele orase: Bucurestiul, Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont