Ciclul tarziu al investitiilor pe piata imobiliara si dificultatile tot mai mari in a genera afaceri si a plasa capital a dus la un val de consolidare in randul companiilor detinatoare de proprietati si a managerilor de fonduri de investitii, potrivit raportului realizat de PwC si ULI. Avand in vedere aceste aspecte, PwC si ULI considera ca firmele din domeniul imobiliar trebuie sa gaseasca noi modele pentru a strange si genera capital. Studiul face referire in mod deosebit la felul in care companiile imobiliare fac afaceri, mai ales in contextul in care din ce in ce mai multi clienti solicita noi servicii, cum ar fi cel de „spatiul ca serviciu”. Datorita acestor schimbari sistemice la nivel de industrie, companiile imobiliare vor avea nevoie de abilitati de cercetare si analiza de big data, dar si de implementarea de noi tehnologii, pentru a imbunatati procesele de luare a deciziilor, de management si de evaluare.

In timp ce liderii globali intervievati pentru raportul realizat de PwC si ULI au fost de acord asupra faptului ca piata imobiliara are momentan o ciclicitate intarziata, multi dintre acestia au sugerat faptul ca perspectivele solide la nivel global si gradul ridicat de ocupare ar putea prelungi si mai mult acest ciclu. O crestere a tranzactiilor in Europa si niveluri record ale tranzactiilor pe pietele asiatice - cum ar fi Hong Kong si Singapore - sustin aceasta idee. In acelasi timp, preturile activelor de baza raman o provocare, care - combinate cu o concentrare mai puternica pe pozitionare, puterea economica si nivelul de trai - determina investitorii sa se orienteze catre sectoare alternative cum ar fi logistica si orase din valul al doilea, de exemplu Copenhaga in Europa si Raleigh/Durham din Statele Unite ale Americii. Cresterea dobanzilor si a inflatiei vor exercita, de asemenea, presiune asupra industriei, in mod deosebit in Europa si Statele Unite. Conform celor intervievati pentru raportul realizat de PwC si ULI, riscul cresterii dobanzilor este mai mare acum comparativ cu sase luni in urma.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont