Suprafata inchiriata in primul trimestru de catre companiile care nu au ocupat anterior spatii moderne de birouri a depasit 23.000 metri patrati, suprafata aproape egala cu cea inregistrata pe intreg anul trecut. Pe tot anul trecut, acest segment de cerere a reprezentat doar 7% din total. In medie fiecare dintre aceste companii a inchiriat 2.200 de metri patrati, mai mult decat media inregistrata la nivelul intregii cereri, de 1.166 de metri patrati.

"Cresterea interesului acestor companii pentru spatii moderne de birouri poate fi explicat prin faptul ca fie spatiile pe care le ocupau anterior nu mai corespund din punct de vedere calitativ, fie pentru ca cele mai multe si-au extins activitatea si au avut nevoie de mai mult spatiu. In plus, exista si cazuri, in care companiile isi consolideaza activitatile din mai multe cladiri de mici dimensiuni, intr-o singura cladire moderna. In plus, asa cum observam din ce in ce mai multe companii reclama dificultati in gasirea si retentia angajatilor, iar mediul de lucru a devenit un instrument important in recrutarea angajatilor", a declarat Madalina Marinescu (foto), consultant office department JLL Romania.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont