Aurelian Badulescu, viceprimarul Capitalei, a respins, intr-un inteviu acordat wall-street.ro, acuzatiile companiei AdMedia Consulta SRL, prin reprezentantul sau Vlad Vlasceanu, organizatorul tIMOn, potrivit caruia targul imobiliar a trebuit sa fie anulat in conditiile in care nu a primit intr-un termen "rezonabil" protocolul necesar organizarii evenimentului din partea Primariei Capitalei. Aurelian Badulescu a precizat ca procedura standard a fost respectata si in cazul tIMOn, dar organizatorii au mintit in presa si de fapt nu s-ar fi prezentat cu doua zile inainte de eveniment sa ridice protoculul semnat de primarul general si nici in urmatoarea zi sa preia spatiul din piata George Enescu in primire de la autoritati.

"Cred ca dansul nu mai a reusit sa stranga destui expozanti la eveniment si a premeditat aceasta conduita a dumnealui si a iesit ce a iesit. Pune intr-un bulgare de zapada toate atitudinile si iesirile pe care le-au avut in mediul public cei de la Rezist, pe ideea ca nu dam autorizatii sa isi desfasoare activitatile de protest. A spus ca vrea sa ne dea in judecata. El probabil considera ca mergand cu aceasta ratiune in instanta va reusi ceva. Gresit! Noi cand nu dam autorizati avem si argumente. Dar, in cazul tIMOn este altceva. Este vorba de un eveniment de specialitate care se desfasoara de 11 ani dupa aceleasi proceduri. Nu am avut probleme cu nimeni pana acum si brusc avem cu dansul", a declarat Aurelian Badulescu (foto).

Viceprimarul a adaugat ca pe data de 26 februarie anul curent solicitarea pentru organizarea tIMOn a intrat in Comisia de Ordine Publica, unde a fost aprobat si au fost incheiate atat un procesul verbal cat si protocolul mentionat de organizatori in doua exemplare, din care una a revenit acestora din urma. "La ultimul punct din procesul verbal incheiat, respectiv punctul 16, este instiintat ca i se acorda potrivit articolului 7 din legea 60 pe 1991, actualizata si republicata, dreptul sa isi desfasoare activatea in data de 19-23 aprilie. Altfel, in cazul unui raspuns negativ acesta nu ar fi intrat in Comisia de Ordine Publica si ar fi primit o negatie". Pentru public, tIMOn era programat a se desfasura intre 19-22 aprilie in Piata George Enescu.

"Protocolul a fost semnat ulterior si de primarul general, pe 16 aprilie, data in care dansul a fost invitat sa il ridice. Daca ai interes, vii si il ridici. Dar, nu a venit. Ar fi trebuit sa vina apoi pe data de 17 aprilie, cand a fost chemat, de asemenea, sa ia in primire locatia. Asa se semneaza, cu o zi inainte de intrarea in locatie. De ce? Pentru ca organizatorii se pot razgandi. De altfel, abia pe 15 aprilie a fost debarasata zona respectiva dupa Spotlight", a mai spus Aurelian Badulescu.

Referitor la acuzatia lui Vlad Vlasceanu ca in calitate de "organizator al evenimentului (adunarii publice, conform legislatiei romane in vigoare)" a fost pus "in imposibilitatea contractarii unor servicii adiacente, precum furnizare energie electrica prin bransament provizoriu", Aurelian Baduleascu a argumentat ca bransarea ar fi fost imposibila pe durata Spotlight si ca s-ar fi realizat in data de 17 aprilie, daca organizatorul s-ar fi prezenta sa preia locatia in primire.

"Pe data de 17 aprilie trebuia sa fie la fata locului sa i se predea locatia, dupa care sa inceapa sa ii vina utilajele. Referitor la sursa de curent nu avea ce contract sa incheie inainte cu Enel. Conectarea la sursa de curent electric se realiza pe loc dupa citirea contoarului. Apoi, Enel-ul l-ar fi refuzat, deoarece contractul nu ar fi ajuns la maturitate pana in ziua de 17. De altfel, in cererea initiala a organizatorilor, solicitarea de eliberare a protocolului era tot cu doua zile inainte. Daca ar fi solicitat cu trei sau mai multe zile inainte, i-as fi spus ca nu am cum, pentru ca inainte era Spotlight", a incheiat Aurelian Baduleascu.

Citeste aici mai mult despre acuzatiile organizatorilor tIMOn la adresa Primariei.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri