CBRE, unul dintre cei mai importanti jucatori din piata de consultanta imobiliara din Romania, a intermediat vanzarea unui teren de 42 de hectare catre compania BSH Electrocasnice Manufacturing SRL, filiala romana a concernului german BSH Hausgeräte GmbH. Terenul se afla in Simeria si va fi utilizat pentru construirea unei fabrici de masini de spalat.

Aceasta va fi prima unitate de pe teritoriul Romaniei a producatorului German si a patra in Europa (pe langa Germania, Spania si Polonia). Investitia de 110 milioane de euro reprezinta cea mai mare plasare de capital din judetul Hunedoara din ultimii 30 de ani, intr-o unitate care fabrica produse finite.

In cursul acestei tranzactii, CBRE a actionat ca un consultant integrator, coordonand un proiect extrem de complex: identificarea celui mai bun amplasament conform nevoilor beneficiarului, consultanta in identificarea proprietarilor terenurilor si in obtinerea documentelor necesare achizitiei, asistenta in comasarea celor 90 de parcele si in negocierile cu cei peste 50 de proprietari care le detineau, precum si supervizarea discutiilor de natura tehnica dintre partile implicate si autoritatile locale. Finalizarea cu succes a vanzarii terenului catre BSH va duce la crearea a mai mult de 700 de locuri de munca, ajutand considerabil la dezvoltarea economica din regiune.

"Acest proiect reprezinta o mare reusita si unul dintre cele mai complexe procese pe care le-am coordonat de-a lungul carierei. Am colaborat perfect atat cu BSH, cat si cu autoritatile locale din judetul Hunedoara si din Simeria, care ne-au aratat cat de mult isi doresc materializarea acestei investitii majore. Suntem foarte multumiti ca am ajutat la crearea a peste 700 de locuri de munca pentru comunitatea locala si la dezvoltarea economica a Simeriei, un oras cu un potential important, situat insa intr-o regiune care nu s-a bucurat de foarte multa atentie in ultimul timp", a declarat Andrei Brinzea, Head of Land Development al CBRE Romania.

El adauga ca unul dintre factorii care au ajutat la incheierea acestui proiect, in jumatate din durata estimata initial, a fost "cooperarea extrem de buna cu autoritatile locale, in special cu Primaria din Simeria, dar si Prefectura, CFR si companiile de utilitati din zona. Oamenii din Simeria sunt un exemplu pentru toate institutiile locale, care, daca ar proceda in acelasi mod, ar putea atrage investitii importante in zonele pe care le administreaza", a punctat Andrei Brinzea.

BSH Hausgeräte GmbH este unul dintre cei mai importanti producatori de aparate electrocasnice din lume cu vanzari de aproximativ 13,8 miliarde de euro in 2017 si peste 61,800 de angajati. BSH produce in aproximativ 40 de fabrici si este reprezentata de peste 80 de companii din aproximativ 50 de tari. BSH este o companie a grupului Bosch. Filiala existenta in Romania din 1999, BSH Electrocasnice S.R.L. gestioneaza intreaga activitate de distributie pentru electrocasnicele marcile Bosch, Neff si Zelmer. Filiala romana fondata recent, BSH Electrocasnice Manufacturing S.R.L. se concentreaza pe productia si logistica aparatelor.

CBRE ofera o gama extinsa de servicii integrate, inclusiv administrare si coordonare de tranzactii si management de proiecte, managementul proprietatii, administrarea investitiilor, evaluare, inchiriere de proprietati, consultanta strategica, vanzari de proprietati, servicii ipotecare si servicii de dezvoltare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri