Lucrurile s-au schimbat destul de mult in ultimii 20 de ani in ceea ce priveste perceptia populatiei asupra unui centru comercial. Acesta a capatat o functie de divertisment, loc de intalnire si in care oamenii incearca sa socializeze. Ca urmare, functia parcurilor logistice a devenit una tot mai importanta, apreciaza Sebastian Mahu, head of asset management Romania, NEPI Rockcastle.

"Acum doua decenii un centrul comercial avea si o serie destul de importanta de responsabilitati logistice pentru intregul comert, in sensul ca, multe centre comerciale mari erau pozitionate unde sunt astazi centrele logistice, adica in apropiere de centura orasului, intr-o locatie usor accesibila si oamenii veneau din oras catre respectivul parc de retail. De regula, un astfel de centru comercial deservea un anumit grup de oameni", a spus Sebastian Mahu (foto), la conferinta ReConstruct, organizata de wall-street.ro.

Partenerii ReContruct 2018 sunt: Genesis Property, TeraSteel, Digital Architect si Imobiliare.ro.

"Dar, lucrurile s-au schimbat si functia logisitica de a deservi cererea cu oferta s-a modificat si evoluat catre o zona in care centrul comercial a capatat o functie de divertisment, loc de intalnire si in care oamenii incearca sa socializeze. Ca urmare, functia parcurilor logistice a devenit una tot mai importanta si care, din punctul meu de vedere, o sa creasca si mai mult, deoarece centrele comerciale incep sa devina mai putin centre comerciale si mai mult centre sociale", a precizat Sebastian Mahu, head of asset management Romania in cadrul NEPI Rockcastle.

Citeste si:
Planuri pentru Gara de Nord: trenuri subterane si centru comercial
Marile proiecte pentru Gara...

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Centrul comercial Colosseum a obtinut finantare pentru dezvoltare