Iulius Group da startul lucrarilor la cel de-al patrulea imobil de spatii de birouri din totalul de sase pe care le va include proiectul mixt Openville Timisoara. Cu o inaltime de 155 de metri si 27 de etaje, United Business Center 0 (UBC 0) va fi cea mai inalta cladire de spatii de birouri din Romania, potrivit companiei.

Proiectul Openville se construieste, in prezent, in proximitatea Iulius Mall Timisoara si, prin cei 130.000 mp de spatii de birouri pe care ii va crea, va deveni principalul pol de business din vestul tarii. Lucrarile la UBC 0 au inceput cu organizarea de santier, iar prima etapa de constructie va consta in consolidarea terenului, cu peste 280 de piloti forati. Termenul estimat de livrare pe piata pentru UBC 0 este ultimul trimestru din 2019.

UBC 0 va avea o suprafata construita de peste 74.900 mp si, asemenea celorlalte cladiri din ansamblul mixt, va imbina spatiile moderne de birouri cu cele de retail. Astfel, demisolul si parterul vor fi dedicate magazinelor si restaurantelor tematice, iar la etajul intai se vor regasi sali pentru conferinte si evenimente. Spatiile de birouri vor avea o suprafata totala de 52.000 mp inchiriabili.

Suprafete generoase pe fiecare nivel de pana la 2.200 mp, spatii fara coloane interioare, grad sporit de lumina naturala, dotari si tehnologii ultramoderne si solutii eficiente din punct de vedere energetic sunt cateva dintre caracteristicile noii cladiri.

UBC 0 va oferi o panorama spectaculoasa asupra orasului din orice unghi, datorita fatadei care va fi integral din sticla. Totodata, cei care vor lucra aici vor avea acces direct la magazinele si serviciile din Iulius Mall Timisoara si din noile zone de retail, dar si la spatiile de relaxare create in viitorul parc al ansamblului urbanistic.

In paralel, pe santierul proiectului se lucreaza la cea de-a treia cladire de birouri, de 19.000 mp inchiriabili, precum si la o suprafata suplimentara de retail, de aproximativ 47.000 mp. Pana in prezent, in ansamblul Openville au fost finalizate doua cladiri de birouri, cu un total de 31.000 mp inchiriabili, precum si prima parcare supraetajata din Timisoara, cu 910 locuri.

Cel mai mare pol de business, retail si entertainment din vestul Romaniei va fi inaugurat in trimestrul patru al acestui an, odata cu finalizarea primei etape de dezvoltare. Aceasta va include: noile zone de retail, 50.000 mp de spatii office in operare si alti 52.000 mp in constructie, un parc, un pasaj subteran destinat traficului auto si noi locuri de parcare.

In perioada urmatoare, vor fi demarate lucrarile de constructie la o noua parcare subterana si la un tunel auto care va fluidiza traficul din intregul areal. Proiectul mixt Openville este realizat de companiile Iulius si Atterbury Europe, reprezentand o investitie estimata la peste 220 milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri