Dedeman, retailerul de bricolaj si solutii pentru amenajari, si-a mentinut ritmul de crestere al business-ului la 20% si in 2017, la 6,34 miliarde de lei (1,38 miliarde de euro), comparativ cu 2016, an in care compania controlata de catre fratii Dragos si Adrian Paval a avut o cifra de afaceri de 5,25 miiarde de lei (1,17 milioanrde de euro). Evolutia business-ului Dedeman vine pe seama apetitului tot mai mare al romanilor pentru investitiile in case noi sau in renovari, dar si a extinderii activitatii la nivel national. O evolutie considerabila a fost inregistrata si in cazul profitabilitatii, pana la aproape un miliard de lei.

In 2016, cifra de afaceri a companiei Dedeman a crescut, de asemenea, cu 20%, de la 981 milioane de euro la 1,17 miliarde de euro, trend de crestere stabilit inca de la debutul crizei, atunci cand a pariat pe investitii in spatii noi intr-o perioada in care jucatorii internationali isi restrangeau activitatea. In anul 2010, Dedeman a devenit liderul pietei locale de bricolaj, devansand nume mari ale industriei internationale de profil, precum Praktiker si Bricostore.

In acelasi timp, profitul inregistrat de Dedeman in 2017 a depasit 889 milioane de lei (195 de milioane de euro), in crestere cu peste 21% fata de 2016, de la 160 de milioane de euro. In prezent, Dedeman dispune de 47 de magazine, doua centre logistice si un parc auto propriu in care lucreaza peste 9.800 de angajati.

Recent, fratii Dragos si Adrian Paval, proprietarii retailerului de bricolaj Dedeman, au ajuns sa controleze 50,009% din producatorul de caramizi Cemacon Zalau (CEON), dupa inchiderea unei oferte publice de cumparare desfasurata in perioada 22 februarie - 14 martie. Cei doi antreprenori au cumparat in oferta 5,608% din titlurile Cemacon, platind in total 3,51 mil. lei (0,55 lei/actiune). Cei doi detin in prezent detin 9,324% din companie prin PIF Industrial si 40,776% prin Dedeman.

Anul trecut, Dedeman a fost aproape de a achizitiona si o parte dintre cladirile de spatii de birouri din cadrul AFI Park. Initial, Dedeman semnase la inceputul lunii iunie cu israelienii de la AFI Europe un antecontract de vanzare a primelor trei cladiri pentru circa 87 milioane de euro, dar exista optiunea de achizitie si pentru celelalte doua cladiri, pentru alti 78 milioane de euro.

In august insa, companiile AFI Europe si Dedeman au convenit sa anuleze definitiv tranzactia de vanzare a cladirilor de spatii de birouri AFI Park 1-3, dupa ce anterior Dedeman isi exprimase intentia de a nu continua discutiile pentru achizitionarea cladirilor AFI Park 4 & 5. Acestea din urma nu faceau in fapt obiectul unui acord cu caracter obligatoriu. In urma discutiilor dintre cele doua parti, s-a stabilit de comun acord incetarea intelegerii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri