Ionut Dumitrescu, unul dintre oamenii de afaceri cu experienta semnificativa pe piata imobiliara locala lanseaza Element Industrial, companie de dezvoltare imobiliara axata pe proiecte logistice. Noua companie are in vedere dezvoltarea unui portofoliu de proiecte in Bucuresti si in tara. Un prim proiect este ELI Park 1, o investitie de 25 de milioane de euro, care va fi construit in doua faze pe un teren cu suprafata de 10 hectare localizat pe DN 7, la iesirea din Chitila.

ELI Park 1 va avea o suprafata inchiriabila de 45.000 de metri patrati de spatii logistice si birouri. Prima faza a parcului industrial, in suprafata de 20.000 de metri patrati, va fi livrata in trimestrul al doilea din 2019. Parcul industrial ELI Park 1 este localizat la o distanta de patru kilometri de centura Bucuresti, cu acces la un drum national cu patru benzi, DN 7. Principalele avantaje sunt accesul facil catre nordul Bucurestiului si amplasarea intr-o zona cu excedent de forta de munca (Chitila/Buftea), potrivit reprezentantilor companiei.

Element Industrial va dezvolta parcuri logistice de clasa A, strategic localizate. Am luat decizia de a demara acest business pe fondul unui consum in crestere, care a determinat dezvoltarea semnificativa atat a nisei de comert electronic cat si a companiilor FMCG”, spune Muler Onofrei, Managing Partener, Element Industrial, unul dintre cei mai experimentati manageri din domeniul ”industrial real estate”, cu un istoric de peste 16 ani pe piata locala. Muler Onofrei a coordonat departamentul Industrial din cadrul companiei de consultanta imobiliara Eurisko, in prezent CBRE Romania si a condus filialele de pe piata locala a unor dezvoltatori precum ProLogis, Soravia sau Panattoni.

ELI Park 1, noul proiect de spatii logistice si industriale, va fi dezvoltat la standard international de clasa A, beneficiind de specificatii tehnice precum: inaltime libera de depozitare de 11,5 metri, o usa de incarcare/descarcare la fiecare 800 de metri patrati de hala, spatii generoase de manevra pentru camioane (35 m truck court) si locuri numeroase de parcare. Suprafata minima de inchiriat este de 2.500 de metri patrati.

Element Industrial, compania care dezvolta ELI Park 1, a fost infiintata de Ionut Dumitrescu, unul dintre oamenii de afaceri cu experienta semnificativa pe piata imobiliara locala. In perioada 1997-2007 a dezvoltat firma de consultanta Eurisko, care a fost vanduta in februarie 2008 catre CB Richard Ellis, unul dintre jucatorii majori, la nivel mondial, in domeniul consultantei imobiliare. Dupa aceasta tranzactie, Ionut Dumitrescu s-a concentrat pe businessul de dezvoltare imobiliara. Doua astfel de proiecte sunt cladirile de birouri HQ Victoriei si The Bridge. Incepand cu 2017, Ionut Dumitrescu s-a asociat cu fondatorii One United pentru o noua divizie de birouri, One Office.

Spatii logistice si industriale: dezvoltare sustinuta pana in 2020

Anul trecut, a fost adaugata stocului existent o suprafata de 350.000 de metri patrati de spatii logistice si industriale, potrivit agentiei de brokeraj Dunwell, specializata exclusiv in segmentul industrial al pietei imobiliare. Stocul existent de spatii logistice si industriale a ajuns la peste trei milioane de metri patrati, iar pentru acest an sunt estimate livrari in suprafata de 500.000 de metri patrati. In conditiile in care rata de neocupare este de sub 5%, este de asteptat ca spatiile logistice si industriale sa se dezvolte intr-un ritm sustinut cel putin pana in 2020.

„Sunt semne foarte bune pe aceasta piata. Anul 2017, cu o crestere record a livrarilor de noi spatii, a pregatit un 2018 care va avea aceeasi tendinta. In acest moment rata de neocupare a spatiilor logistice si industriale este de sub 5%, existand o presiune pe oferta. Previziunile noastre sunt ca aceasta tendinta de crestere se va mentine nu numai in 2018, cand ne asteptam la circa 500.000 de metri patrati de proiecte logistice si industriale noi, ci si in continuare pana in 2020. Principalele tendinte pe care le observam pentru 2020 sunt legate atat de dezvoltarea parcurilor industriale, cat si de modul de abordare al acestei dezvoltari. Cresterea va veni astfel si din parcuri aflate in afara capitalei, vom vedea in Bucuresti un inceput de orientare spre inner city logistics si, nu in ultimul rand, ca o solutie de diminuare a problemei fortei de munca, dezvoltatorii vor construi si hosteluri in cadrul parcurilor logistice”, declara Daniel Cautis, Managing Partner Dunwell.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri