Globalworth, liderul pietei imobiliare din Europa Centrala si de Est, a finalizat achizitia cladirii de birouri West Link, din Wroclaw (Polonia), pentru 35,8 milioane de euro. Noua achizitie vine dupa listarea cu succes a obligatiunilor corporative in valoare de 550 de milioane de euro la Bursa de Valori Bucuresti.

"Aceasta achizitie consolideaza si mai mult pozitia noastra de lider al segmentului de spatii de birouri din Europa Centrala si de Est, prin pietele noastre principale din Polonia si Romania, si extinde parteneriatul cu o noua companie multinationala. Mai mult, de la tranzactia din Polonia, in decembrie 2017, cu recentele achizitii si cele aflate in negociere pe care le vom incheia in ultimul an, ne vom dubla dimensiunea portofoliului", a declarat Dimitris Raptis, deputy CEO si chief Investment officer Globalworth.

West Link (foto) este o cladire de spatii de birouri, cu o suprafata inchiriabila de 14.400 de metri patrati, situata in centrul orasului Wroclaw si pozitionata pe cele mai importante artere de circulatie. Proiectul de sase etaje de spatii de clasa A a fost recent finalizat si este inchiriat integral catre Nokia Solutions & Network, care este in acelasi timp principalul chirias in cadrul unei cladiri adiacente ce ofera 16.600 de mp. West Link pune la dispozitie peste 260 de locuri de parcare.

In 2017, Globalworth s-a extins in Polonia, dupa achizitia pachetului majoritar de actiuni al Griffin Premium RE.. N.V. (“GPRE”), un investitor care activeaza pe piata poloneza de real estate, listat la Bursa de Valori din Varsovia. GPRE si-a schimbat de atunci denumirea in Globalworth Polonia. In prezent, portfoliul din Polonia cuprinde 14 cladiri cu destinatie mixta (birouri si retail) in Varsovia, Wroclaw, lodz, Krakow, Katowice si Gdansk, cu o suprafata inchiriabila totala de 285.000 de metri patrati.

Pe langa achizitiile din Polonia, Globalworth a cumparat, in februarie, doua terenuri in Nordul Bucurestiului, unde vor fi dezvoltate noi proiecte. Unul dintre acestea este o cladire aditionala in complexul de birouri Green Court, care va corespunde standardelor inalte a celor trei proiecte deja existente, atat din punct de vedere architectural, precum si al calitatii si eficientei energetice.

Cel de-al doilea, Globalworth Square, va fi finalizat in primul semestru al anului 2020 si va oferi chiriasilor spatii de lucru la cele mai inalte standard de calitate si eficienta energetica, alaturi de o serie de facilitati precum un lounge in receptie, ecrane inteligente care afiseaza date in timp real, un sistem ce utilizeaza lumina naturala si o aplicatie care le permite chiriasilor sa aiba acces la toate acestea folosindu-se doar de telefonul mobil.

La finele anului trecut, valoarea totala a portofoliului de proprietati detinut de Globalworth in Romania si Polonia era de 1,815 miliarde de euro, din care 1,135 miliarde de euro era valoarea proprietatilor din Romania, iar 680,1 milioane de euro - a celor din Polonia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri