GTC Romani a incheiat recent achizitionarea unui teren de 33.000 de metri patrati in Arad, pentru construirea unui centru comercial cu o suprafata inchiriabila de 25.000 de metri patrati, potrivit unui comunicat publicat pe pagina de internet a companiei.

Proiectul este derulat in cadrul unui parteneriat cu Aura Investments Ltd, care a mai achizitionat anterior trei terenuri. GTC detine 75% din acest proiect. Constructia noului centru comercial va demara in urmatoarele sase luni, urmand a se finaliza in ultimul trimestru al lui 2008. Proiectul ar trebui sa genereze anual un venit din chirii de circa sase milioane de euro, apreciaza compania, potrivit NewsIn.

De asemenea, GTC Romani si Aura Investments vor mai derula proiecte de construire si administrare de centre comerciale in Piatra Neamt, Suceava si Buzau, fiecare avand o detinere de 50% a proiectelor. Acestea vor functiona sub marca Galeria, primul dintre cele trei centre comerciale urmand a se deschide in primul trimestru al anului 2008.

Portofoliul GTC se ridicam, astfel, in Romania, la 500.000 de metri patrati de spatiu util de birou, comercial sau rezidential. Circa 200.000 de metri patrati din aceasta suprafata apartine GTC in cadrul unor parteneriate din care face parte si compania poloneza.

Managerul de proiecte imobiliare polonez GTC va construi 908 apartamente pe locul fostei tesatorii de bumbac "Suveica", din Bucuresti, pana in 2011, cu o investitie de circa 80 de milioane de euro, a anuntat directorul pentru Romania al companiei, Shimon Galon, in luna noiembrie.

GTC Real Estate Investments Romania, companie membra a companiei imobiliare GTC International, este prezenta pe piata imobiliara din Europa Centrala si de Est din 1994.

Compania a mai administrat, in Romania, construirea, ocuparea si vanzarea pentru cladirile de birouri Europa House si America House, iar in prezent administreaza proiectele rezidentiale Green Dream Residence, Jasmine Park. De asemenea, compania administreaza proiectul comercial Galleria Bucharest, precum si proiectele de birouri Aurora Business Park si City Gate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Cushman: Dinamica pieței logistice reflectă că economia funcționează
Setari Cookie-uri