Wallberg Properties, grup de companii axat pe dezvoltare imobiliara si coordonat de antreprenorul aradean Valentin Morar, a finalizat recent proiectul mixt de rezidential si office intitulat Arad Plaza, compus din trei corpuri cu o suprafata de peste 20.000 mp construiti. Situat in centrul orasului Aradul, proiectul dispune de 107 apartamente, lofturi si penthouse-uri si peste 1.200 mp de birouri de tip SOHO - small office home office.

O coloana intreaga dintr-unul din corpuri este rezervata spatiilor de birouri, care in prezent, sunt complet inchiriate sau vandute, conform antreprenorului Valentin Morar (foto jos). In opinia sa, orasul Arad dispune de un potential ridicat pe segmentul de spatii de birouri si locuinte noi, in contextul proximitatii de Timisoara, unde preturile pe metru patrat au crescut foarte mult in ultimii ani. Valoarea totala investitiei (inclusiv terenul) a fost de peste noua milioane de euro, din care cinci milioane de euro a constituit o finantare bancara obtinuta de la Garanti Bank.

"Conceptul office propus prevede asigurarea unui spatiu de birouri ultracentral potrivit nevoilor de business creative, freelancer-ilor si meseriilor liberale, dar chiar si companiilor care au nevoie de un birou amplasat central. Este vorba despre un concept care va fi tot mai des utilizat in viitor, cand numarul persoanelor care vor activa in regim de freelancing sau care vor avea nevoie de o prezenta central va fi tot mai mare. Piata muncii se orienteaza deja in aceasta directie ceea ce ofera o flexibilitate deosebita si o mare libertate. Spre deosebire de home office-ul clasic, separarea spatiului de locuire fata de cel de lucru intareste intimitatea si asigura o performanta ridicata", spune seful Wallberg Properties.

Portofoliul companiei include peste 1.000 de apartamente construite in sase proiecte pana in prezent, situate in diverse orase ale tarii, dintre care amintim Arad Plaza si Bourgeoise Residence finalizate recent in Arad, un proiect de vile din Cluj-Napoca, respectiv proiectul Sunnyville Brasov. Compania are in portofoliu peste 150.000 de mp construiti la o valoare de piata estimata la peste 90 de milioane de euro si pregateste un nou proiect in Timisoara, de aproximativ 1.000 de locuinte, in cadrul caruia lucrarile de constructii vor incepe luna viitoare.

"Livrarea are loc intr-un context economic favorabil pentru Arad; orasul atrage investitii si ofera in continuare oportunitati de dezvoltare a afacerilor in aceasta regiune, fiind o alternativa eficienta din punct de vedere al costurilor in comparatie cu Timisoara. Pe langa faptul ca reprezinta un concept unic de locuire in Arad, Arad Plaza contribuie la dezvoltarea urbanistica a orasului, imbogateste Aradul prin angrenarea altor investitii complementare si, implicit, prin cresterea dinamismului zonei ultracentrale a orasului", mai spune Valentin Morar.

Apartamentele din cadrul Arad Plaza integreaza, de asemenea, conceptul smart home, care permite, printre altele, controlul de la distanta, in orice moment a temperaturii, luminii ambientale sau sigurantei, direct de pe telefonul mobil sau tableta.

"Propunem un pret de vanzare situat in jurul valorii de 1.100 euro/mp util, sub pretul mediu pe nou plus vechi din Timisoara. Era mult mai la indemana, atat din punct de vedere a vitezei de dezvoltare si de absorbtie, dar si a profitabilitatii sa construim un proiect pe segmentul mediu. Am ales sa ne asumam insa responsabilitatea de a dezvolta un proiect deosebit pentru comunitatea locala. Randamentele obtinute din chirii in ansamblul nostru depasesc 8% / an, iar potentialul de apreciere a preturilor este ridicat, tinand cont de faptul ca proiecte similare in Timisoara sunt cu 35-40% mai scumpe si avand in vedere potentialul economic al Aradului, oras aflat in primele 10 din tara ca performanta economica. Aradul este si va fi un nod rutier si logistic strategic, foarte important in contextul convergentei economiei", conchide Valentin Morar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri