Compania specializata in furnizarea de solutii software, Wizrom, a inchiriat un spatiu de 2.000 mp. „Firma a fost infiintata pe piata romaneasca inca din 1992 si ajunsese la 160 de angajati, care functionau in trei vile. Managementul a luat decizia relocarii intr-o cladire de birouri de clasa A, care sa reflecte pozitia puternica si reputatia adjudecate de Wizrom in cei 14 ani de existenta”, explica Mihaela Dicu, senior broker in cadrul Departamentului de Birouri al Eurisko si consultantul acestei tranzactii.

Piata autohtona de IT a fost una extrem de dinamica in tranzactii anul acesta, iar Wizrom nu a facut exceptie. Conform declaratiilor oficialilor companiei, volumul business-ului s-a dublat in 2006 fata de 2005.
Brau Union, liderul de pe piata locala de bere, a decis de asemenea sa isi schimbe sediul central din cladirea pe care o detine intr-o zona periferica a Capitalei si a optat pentru S.Park, unde a inchiriat 1.800 mp.

Proiectul celor de la ACMS a corespuns cerintelor clientului, atat din punctul de vedere al suprafetei mare pe nivel, cat si in ceea ce priveste numarul locurilor de parcare disponibil. „Era firesc ca numarul unu de pe piata berii sa aleaga cea mai buna oferta de birouri pentru noul sau sediu”, a declarat Florin Tirla, senior broker in cadrul Departamentului de Birouri al Eurisko si consultantul acestei tranzactii.

Centrul de afaceri, care se construieste in zona de nord a Capitalei, langa Piata Presei Libere, este format din patru corpuri de cladire, asezate in paralel si unite transversal, formand doua litere H interconectate. La momentul finalizarii, modernul centru de afaceri va avea o suprafata neta de 30.000 mp, distribuiti pe opt niveluri, dintre care doua subsoluri vor fi rezervate parcarii. Complexul se poate lauda astfel cu un parcaj de peste 400 de locuri subterane, mult peste media oferita la ora actuala in piata.

In acest moment, peste jumatate din suprafata S.Park este deja contractata. Banca olandeza ING este chiriasul principal, cu 9.400 mp, firma de avocatura CMS Cameron McKenna a luat 2.100 mp, iar operatorul de telefonie mobila Zapp a inchiriat 2.400 mp. Constructia este in grafic, in acest moment lucrandu-se la fatade, iar finalizarea este prevazuta pentru primavara anului urmator.