Florin Furdui, country manager in cadrul Portland Trust, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori de spatii de birouri din Capitala, spune ca gradul de inchiriere in ceea priveste Expo Business Park, noul proiect al companiei din Bulevardul Expozitiei, a ajuns la o pondere de 65% din suprafata totala inchiriabila, iar pentru alti 4.000 metri patrati ar urma sa fie semnate contracte de inchiriere in luna iulie.

Portland Trust este primul dezvoltator care a dat startul lucrarilor la proiectul de spatii de birouri anuntat in zona Expozitiei din Capitala, Expo Business Park. Pe langa acesta, au mai fost anuntate si proiecte similare de catre Atenor so GTC.

"Suntem deja la nivelul P+5 cu toate cladirile in ceea ce priveste constructia Expo Business Park si am ajuns la 65% reprezinta proportia totala de spatii inchiriate din suprafata inchiriabila a proiectului, de aproape 39.000 metri patrati. Tot procesul de inchirierie va fi cel mai probabil incheiat la inceputul anului viitor", a declarat Florin Furdui (foto).

Expo Business Park va fi constituit din trei corpuri de cladire, potrivit informatiile Portland Trust, toate trei avand parcari subterane de doua etaje. Prima cladire va dispune de o suprafata inchiriabila de 8.300 mp dispusi pe cinci etaje, a caror suprafata medie va fi de 1.550 mp. Primul chirias anuntat al acestei cladiri este operatorul de restaurante Stradale.

A doua cladire de spatii de birouri din cadrul proiectului va avea o inaltime de P+7, cu o suprafata totala inchiriabila de 12.300 metri patrati. In cadrul acesteia, parterul si primul etaj vor fi ocupate de World Class. Suprafata medie pe etaj ajunge la 1.750 metri patrati. "4.000 de metri patrati sunt in curs de semnare in luna iulie, pentru etajul doi si trei din a doua cladire si o mica unitate la etajul 1. De asemenea, avem negocieri pentru alte suprafete cuprinse intre 6.000 si 10.000 mp", spune Florin Furdui.

In ceea ce priveste a treia cladire de P+8 aceasta a fost deja inchiriata in totalitate de catre ING, care va deschide si o banca la parterul cladirii. Suprafata totala inchiriabila cladirii este de 17.750 mp, cu o suprafata medie pe etaj de 2.550 mp.

"Infrastructura constituie unul dintre motivele pentru care mergem sa construim in Expozitie. Avem o statie de metrou existenta - M5, o linie de tramvai si un bulevard largit - Expozitiei. Nu ne bazam pe viitoarea linie de metrou M6. Este un poll nou de spatii de birouri, care nu are acelasi nivel de aglomerare precum in Floreasca - Barbu Vacarescu", mai spune Florin Furdui.

Portland Trust si Ares Management au vandut recent primele doua cladiri din cadrul proiectului de spatii de birouri Oregon Park din zona Floreasca - Barbu Vacarescu din Capitala catre Lion's Head Romania, pentru o suma cuprinsa intre 150 si 200 de milioane de euro. Complexul Oregon Park va avea in total trei cladiri de birouri ce vor ocupa o suprafata inchiriabila de circa 70.000 mp.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri