Consiliul Concurentei anunta, pe 21 mai 2018, o investigatie privind tranzactia prin care Wienerberger Sisteme de Caramizi SRL prelua, de la ADM Capital, Brikston Construction Solutions SA, pentru a evalua efectele acesteia pe piata producerii si comercializarii de caramizi si blocuri ceramice din Romania. ADM Capital si Wienerberger au anuntat astazi anularea tranzactiei.

In octombrie 2017, Wienerberger AG anunta ca ajunsese la un acord cu ADM Capital pentru achizitia pachetului de actiuni de 98,3% al producatorului de caramizi Brikston Construction Solutions SA (Ceramica Iasi). Dupa ce Consiliul Concurentei a anuntat, pe 21 mai 2018, ca a declansat o investigatie privind tranzactia, cele doua companii implicate au anuntat astazi ca anuleaza vanzarea.

Compania renunta la achizitia planificata a producatorului roman de caramizi Brikston si isi retrage cererea depusa in acest sens la autoritatea de concurenta”, se arata intr-un comunicat al Wienerberger, in timp ce reprezentantii ADM Capital spun ca ”in urma corespondentei cu Consiliul Concurentei din Romania, ADM Capital si Wienerberger au anulat vanzarea firmei Brikston Construction Solutions”.

Potrivit lui Heimo Scheuch, CEO al Wienerberger AG, compania austriaca se va concentra pe extinderea platformelor existente in Romania, prin proiecte de crestere organica, pe dezvoltarea relatiei cu clientii si nu exclude posibilitatea diversificarii in viitor a portofoliului local cu alte materiale de constructii.

"Ca fond de private equity orientat spre dezvoltare, ne-am concentrat intotdeauna asupra cresterii cifrelor de afaceri si profitabilitatii companiilor noastre. Brikston a inregistrat o crestere puternica sub ADM Capital si a imbunatatit profitul operational cu mai mult de 75% in ultimii patru ani. Impreuna cu echipa de management, vom fi dedicati cresterii ulterioare a companiei Brikston prin mijloace organice si anorganice", a declarat Anthony Stalker, partener al ADM Capital.

Grupul Wienerberger este prezent in Romania din 1998 si este unul dintre cei mai mari producatori de materiale de constructii din tara. Compania opereaza in total sase unitati de productie de caramizi si pavaje si are 470 angajati. In 2017, grupul Wienerberger a generat vanzari de peste 76 milioane de euro in Romania.

Infiintata in 1967 ca entitate de stat si privatizata in 1994, Brikston este un producator de caramida important din Romania. In portofoliul Brikston se afla produse precum blocuri ceramice, caramizi pline, caramizi pentru fatade, tigle ceramice si produse decorative in diverse culori si dimensiuni. Cu sediul in Iasi, compania a realizat vanzari de aproximativ 19 milioane de euro in anul 2017, avand o retea de distributie dezvoltata prin care vizeaza o mare parte din teritoriul Romaniei, precum si exporturi catre Republica Moldova si Ucraina

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri