Compania Pirelli a promis ca va investi in infrastructura Parcului Industrial Bumbesti-Jiu cinci milioane de euro, in urmatoarele sase luni, potrivit NewsIn.Trei reprezentanti ai grupului italian de firme Pirelli, dintre care doi ingineri, vor veni miercuri 20 decembrie a.c. la Bumbesti-Jiu pentru a analiza starea in care se afla infrastructura parcului industraial. Marius Eremia Vlaicu, directorul Parcului Industrial, a afirmat ca Pirelli a inchiriat 25.000 de metri patrati, iar in primul an va reabilita si moderniza infrastructura si spatiile conform normelor europene.

Cei trei specialisti din Italia isi vor face un plan de masuri si de lucrari astfel ca, incepand cu luna ianuarie, sa dea drumul la lucrarile de reamenajarea a halelor pentru producerea filtrelor auto pentru motoarele Diesel Euro 5. in primele luni, Pirelli isi va aduce utilajele specifice si masinile cu comanda numerica, iar din 2008 sa inceapa sa produca, a declarat Marius Vlaicu, seful parcului de la Bumbesti-Jiu. Acesta a mai spus ca, pe de alta parte, italienii vor investi multi bani si in forta de munca din Gorj pentru perfectionarea si recalificarea viitorilor angajati.

La sfarsitul lunii noiembrie, Pirelli a semnat contractul de inchiriere, pe trei ani, cu Parcul Industrial Bumbesti-Jiu. In primul an, Pirelli va investi in Gorj peste 25 de milioane de euro si va creea mai mult de 400 de noi locuri de munca. Incepand cu ianuarie 2007, Pirelli va incepe modernizarile la mai multe hale de productie si va amenajate zeci de birouri pe o suprafata de peste doua mii de metri patrati. Pirelli va produce in Gorj filtre de ulei pentru motoare Diesel, iar pe viitor se intrevede si producerea de anvelope pentru autoturisme.