Consiliul Concurentei a emis o decizie de neobiectiune referitoare la preluarea controlului Viarom Construct SRL de catre Eurovia SA Franta, societatea fiind detinuta anterior in comun de catre Viacon Grup SRL si Vesta Construct&Management SR, a informat institutia.

Preluarea Viarom a avut loc la inceputul lui noiembrie. Eurovia nu desfasoara activitate in Romania. Societatea este parte a grupului Vinci si este specializata in domeniul constructiilor civile.

Viarom este specializata in domeniul lucrarilor de constructii de drumuri, al intermedierilor in comertul cu materiale de constructii si in cel al utilajelor si mijloacelor de transport, informeaza NewsIn. Potrivit legii concurentei, sunt supuse controlului si trebuie notificate Consiliului Concurentei, pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal, numai concentrarile economice care depasesc pragurile valorice prevazute de lege.

Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a zece milioane euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a patru milioane de euro. Grupul Vinci a fost creat in 1899 si desfasoara activitate in constructii si servicii conexe.


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Asiguratorii vor plati jumatate din amenzile Concurentei pe 2018