31 August 2018

Romania a generat aproape o cincime din veniturile din inchirieri ale Immofinanz in primele 6 luni din 2018



In prima jumatate a anului financiar 2018, veniturile din inchirieri ale Immofinanz în Romania au atins nivelul de 23,6 milioane de euro, ceea ce reprezinta 19,8% din veniturile totale din inchirierila nivel de grup. Ce rezultate a avut grupul austriac la nivelul celor sapte piete in care activeaza?

Proprietatile IMMOFINANZ din Romania au o valoare de 807,7 milioane de euro si reprezinta 19% din portofoliul total al companiei. Portofoliul de investitii finalizate on Romania, in valoare de 625,2 milioane de euro, este reprezentat de noua cladiri de birouri (13,8% din intregul portofoliu de birouri) si sase proprietati de retail (22,4% din intreg portofoliul de retail).

Immofinanz, grup austriac de real estate ale carui piete principale sunt Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Romania si Polonia, a intregistrat, in prima jumatate a anului financiar 2018,la nivel de grup, venituri totale din chirii de 119 milioane de euro, in crestere cu 3,5% fata de aceasi perioada a anului trecut. Rezultatele operationale au crescut de peste trei ori, atingand nivelul de 114,8 milioane de euro, fata de 33,8 milioane de euro in primele doua trimestre ale anului trecut.

“Immofinanz poate raporta o prima jumatate de success in 2018. Masurile pe care le-am implementat pana acum isi manifesta efectele – business-ul operational devine mai puternic si asteptata imbunatatire a indicatorilor nostri cheie este acum vizibila. Cu 114,8 milioane de euro in primele sase luni, am generat rezultate mai bune decat in intregul an financiar 2017”, a declarat Oliver Schumy, CEO al Immofinanz.

Rezultatele din vanzarile de proprietati au crescut la 20,6 milioane de euro, fata de doua milioane de euri in prima jumatate a anului trecut, in timp ce rezultatele provenite din dezvoltarea de proprietati au trecut pe plus, la 24,2 milioane de euro, dupa ce, in perioada similara a anului trecut, Immofinanz intregistrase pierderi la acest capitol.

Immofinanz, proprietati in valoare de 4,3 mld. euro

La 30 iunie 2018, portofoliul de real estate al grupului Immofinanz numara, in toate pietele in care activeza, 229 de proprietati, cu o valoare totala de 4,3 miliarde de euro. Rata de ocupare a proprietatilor din portofoliul Immofinaz a atins nivelul de 94,7% la 30 iunie 2018, fata de 94,2% la 31 decembrie 2017 si 92,8% la 30 iunie 2017.

Veniturile din inchirieri inregistrate in Romania anul trecut de catre Immofinanz, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori de spatii de birouri si centre comerciale de pe piata locala, au avut o valoare totala de 49,8 milioane euro. Suma constituie o pondere de 21,2% din veniturile totale din inchirieri de anul trecut ale grupului austriac.

In luna iunie a acestui an, Immofinanz a anuntat vanzarea a doua terenuri din portofoliul companiei Adama, pe care o detine, situate in zona de nord a Bucurestiului, cu o suprafata totala de peste 50.000 de metri patrati, catre Speedweel Real Estate Development.

"Am finalizat o noua etapa in strategia noastra de a vinde proprietati care nu se identifica cu portofoliului nostru office si de retail. Vom continua procesul de vanzare pentru portofoliul extins de terenuri detinut de Adama, terenuri care sunt potrivite in special dezvoltarilor rezidentiale", a declarat Fulga Dinu, country manager operations pentru Immofinanz Romania.



Citeste si