Apartamentele cu doua dormitoare se afla in topul preferintelor bucurestenilor, potrivit unui studiu privind preferintele referitoare la optiunile rezidentiale si de stil de viata, realizat de AFI Europe Romania in parteneriat cu Unlock Market Research. Astfel, una din doua persoane doreste sa achizitioneze o astfel de locuinta in viitorul apropiat. Printre criteriile de selectie a unui apartament se numara spatiile luminoase si aerisite, dar si prezenta ferestrelor atat in bucatarie, cat si in baie.

Studiul realizat de AFI Europe Romania in parteneriat cu Unlock Market Research arata ca aproximativ 50% dintre respondenti ar prefera sa detina un apartament intr-un complex rezidential, in principal datorita facilitatilor oferite, precum spatiile verzi, proximitatea fata de diferite tipuri de magazine si centre de wellness, existenta unor zone de relaxare, nivelul ridicat de siguranta sau calitatea vietii in cadrul complexului.

In ceea ce priveste regimul de inaltime, bucurestenii prefera cladirile cu maximum 6 sau 10 etaje, iar 4 din 5 persoane ar prefera sa detina un apartament situat intre primul si al saselea etaj. Mai mult, 73% dintre cei intervievati au declarat ca ar prefera un apartament cu sistem de incalzire propriu, iar 60% opteaza pentru apartamente cu sisteme de climatizare.

Conform studiului realizat de AFI Europe Romania in parteneriat cu Unlock Market Research, consumatorii tind sa colecteze informatii dintr-o multitudine de surse atunci cand iau in considerare cumpararea unui apartament. Astfel, principalele surse consultate sunt cele oficiale, precum agentiile imobiliare (62%) si site-urile specializate (60%). In plan secundar se pozitioneaza recomandarilor prietenilor si rudelor (57%).

Statisticile AFI Europe Romania cu privire la tendintele de consum in mediul online ale persoanelor interesate de achizitionarea unei locuinte arata ca barbatii si femeile cu varste cuprinse intre 25 si 44 de ani sunt in mod egal activi in cautarea unui apartament. De asemenea, 4 din 5 persoane care cauta o locuinta folosesc dispozitivele mobile si sunt preponderent interesate de apartamentele cu unul si doua dormitoare, dar si de amplasarea complexurilor rezidentiale in oras sau in vecinatatea acestuia.

Hagag Development Europe a...
Citeste si: Hagag a obtinut autorizatia de constructie pentru H Victoriei 139

AFI Europe Romania

Studiul a fost realizat de AFI Europe Romania, in parteneriat cu Unlock Research, pe un esantion de 500 de respondenti din randul locuitorilor Bucurestiului, cu varsta cuprinsa intre 25 si 55 de ani. AFI Europe Romania a implementat cerintele potentialilor cumparatori in design-ul apartamentelor din proiectul rezidential AFI City, a carui prima etapa a fost demarata in luna iunie.

AFI City este primul proiect rezidential al companiei in Romania, cu o investitie de 16 milioane de euro. Prima faza a proiectului va livra doua cladiri care vor cumula 190 de locuinte, deservite de 228 de locuri de parcare supraterana. AFI City ofera spre vanzare studiouri, apartamente cu unul si doua dormitoare.

Prima etapa a constructiei AFI City va fi incheiata, conform estimarilor AFI Europe Romania, in vara anului 2019. Odata finalizate toate etapele, proiectul rezidential va include o comunitate privata, inconjurata de zone verzi, facilitati pentru activitati sportive si spatii de joaca. AFI City este amplasat foarte aproape de statia de metrou Laminorului.

Investitie de peste 10 mil....
Citeste si: Un nou proiect de peste 200 apartamente rasare in vestul Capitalei


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
In vizita la proiectul Residenz, dezvoltat de catre Tiriac Imobiliare