Fostul Palat al Bursei, cladire istorica de patrimoniu amplasata in inima centrului istoric al Capitalei, a intrat intr-un amplu proces de redezvoltare comerciala si a ajuns la un grad de ocupare de 100%, potrivit companiei de consultanta imobiliara Activ Property Services. Emblematica cladire construita la inceputul secolului XX, la sugestia regelui Carol I, a fost Palat al Bursei in perioada interbelica si apoi sediu al Bibliotecii Nationale a Romaniei. In anul 2008, cladirea a fost retrocedata Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti.

Cladirea este situata la intersectia strazilor Doamnei si Ion Ghica, intr-o zona cu potential imobiliar semnificativ, vis-a-vis de sediul Bancii Nationale a Romaniei si de noul hotel DoubleTree by Hilton, inaugurat anul trecut intr-o alta cladire istorica renovata si extinsa. Activ Property Services a intermediat inchirierea tuturor spatiilor ramase disponibile dupa ocuparea etajului 2 si partial a etajului 3 de catre birourile Camerei de Comert.

Spatiile comerciale de la parterul cladirii au fost inchiriate catre lantul de restaurante cu specific vietnamez Toan's (134 mp), magazinul de biciclete specializat in marci englezesti de prestigiu La Vita e Velo (104 mp) si catre cafeneaua Forma Art Café (150 m2). Toate spatiile sunt amenajate si se afla in pragul deschiderii. Aripa de vest a etajului 1, in suprafata de 1.000 mp, a fost ocupata de catre NF Palace Old City Bucharest, hotel al unui operator local, ce mai detine si alte locatii in Centrul Vechi. Ultimul spatiu de la etajul 3, a fost ocupat de catre biroul de arhitectura Metropolis.

"Cladirea Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti are o pozitie strategica in Centrul vechi al capitalei, intr-o zona frecventata atat de bucuresteni cat si de turistii straini, ce asigura noilor chiriasi un flux major de potentiali clienti", spune Valentin Manu, directorul departamentului de retail al Activ Property Services.

Compania Activ Property Services a fost infiintata in 1993, fiind unul dintre principalii jucatori de consultanta imobiliara din Romania. Compania are sediul central in Bucuresti si doua birouri regionale in Timisoara si Cluj-Napoca.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri