Pana la sfarsitul anului 2018, opt cladiri de birouri tip boutique, cu amplasamente in zona centrala si centru-nord, vor fi livrate pe piata de spatii de birouri din Capitala. Acestea vor insuma o suprafata totala de 31.949 mp, potrivit unei analize realizate de ESOP Consulting. Cele mai multe proiecte sunt programate pentru deschidere in ultimul trimestru din acest an. In 2017, s-au finalizat cinci astfel de cladiri si pentru anul viitor mai raman in lucru inca trei.

Printre chiriasii care s-au mutat recent in birouri boutique se numara Douglas, Visa, Ambasada Norvegiei, AT Kearney, McCann PR, Total, Mediafax si au semnat contracte de pre-inchiriere in cladiri in constructie TEADS, Macromex si Goethe Institut.

"Pe acest segment de piata, exista o cerere stabila de companii, institutii sau organizatii pentru care imaginea este foarte importanta si care nu vor sa se piarda ca identitate alaturi de alte branduri, in centrele mari de birouri. Acestea cauta proiecte cu birouri de clasa A, cu finisaje premium, dar de dimensiuni mici, de pana in 10.000 mp, cu design elegant si vecinatati de prestigiu, in zone foarte bine pozitionate, cum sunt Dacia, Aviatorilor, Cotroceni, Dorobanti, Piata Operei", declara Alexandru Petrescu, Managing Partner la ESOP Consulting l CORFAC International.

Cinci din cele opt cladiri care se vor da in folosinta in acest an sunt situate in zone ultracentrale (precum Dacia, Operei, Romana, Unirii si Universitate) si trei in zone din Centru-Nord (Aviatorilor, Dorobanti si Casa Presei Libere). Suprafetele cladirilor de birouri tip boutique livrate in acest an variaza intre 1.547 mp si 7.500 mp.

Un exemplu relevant de cladire boutique este proiectul de birouri D'OR Business Center, de pe Calea Dorobanti, langa Academia de Studii Economice din Bucuresti (ASE), care se inaugureaza in acest trimestru. Alte cladiri reprezentative pentru acest segment de piata inaugurate in acest an sau anul trecut sunt Victoria Stylish Office Building, Bookase, The Hub Office si Park Avenue.

Proiecte de spatii de birouri boutique mai sunt in constructie si in curs de inchiriere in zonele Romana, Piata Operei, Universitate si Unirii.

Esop este unul dintre principalii consultanti imobiliari ce lucreaza de 15 ani in piata birourilor si pe piata rezidentiala. Esop este lider pe segmentul inchirierilor de birouri catre companii medii, care se afla in expansiune sau doresc optimizarea costurilor cu chiria, cat si start-up-urilor romanesti si reprezentantelor straine care deschid filiale in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri