In aceasta dimineata, politistii din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti - Serviciul Investigatii Criminale au pus in aplicare doua mandate europene de arestare, emise de catre autoritatile de Finlanda, pe numele a doi cetateni romani de origine turca, Halit Ozturkmen si Gursel Ozturkmen, care au dezvoltat in Capitala un proiect rezidential MetroCity Academiei cu peste 230 de apartamente.

Update: Potrivit unor surse apropiate celor doi oameni de afaceri turci, Halit Ozturkmen si Gursel Ozturkmen, acuzatiile aduse acestora vin ca urmare a incalcarii clauzelor unui contract de inchieriere auto in Finlanda. Aflati intr-o deplasare de business in Finlanda, cei doi cetateni romani ar fi inchiriat un autoturism cu care s-ar fi deplasat peste granita si in Suedia, desi in contract era interzis acest lucru. Astfel, desi au adus masina la timp inapoi la compania de inchireri, incalcarea respectivului contract a generat implicarea politie si de aici si existenta mandatelor de arestare.

Din informatiile wall-street.ro, Halit Ozturkmen ar fi fost deja eliberat de catre politistii romani, urmand ca Gursel Ozturkmen sa fie maine pus din nou in libertate. Potrivit publicatiei Romanya Haber, Halit Ozturkmen si Gursel Ozturkmen intentioneaza sa dea in judecata compania din Finlanda pentru tratament nedrept si victimizare.

Stirea inititala de la ora 10:00 : "Cei doi barbati au fost depistati pe raza Municipiului Bucuresti si urmeaza a fi prezentati Parchetuui de pe langa Curtea de Apel Bucuresti in vederea dispunerii masurilor legale cu privire la extradare", potrivit unei informari a Politiei Capitalei.

Halit Ozturkmen si Gursel Ozturkmen controlau compania de dezvoltari imobiliare Construct Aprodex care a dezvoltat in ultimii ani un proiect rezidential de 230 de apartamente, structurate in doua blocuri, MetroCity Academiei, in apropiere de Academia Militara. Compania imobiliara anunta in 2015 ca va investi aproximativ 10 milioane de euro in dezvoltarea MetroCity Academiei. Proiectul, livrat si vandut, intre timp.

Ansamblul rezidential, dezvoltat pe un teren de aproximativ 7.000 de metri patrati, este amplasat la 300 de metri de noua statie de metrou Academia Militara, pe Strada Ion Garbea, cu vedere spre Academia Militara si in apropierea Parcului Romniceanu.

Sursa foto: Sundry Photography / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri