Cele mai multe contracte incheiate de CTP vizeaza parcurile situate in apropierea Bucuresti, dar au fost perfectate acorduri cu numerosi chiriasi si in parcurile din Sibiu, Timisoara, Deva si Pitesti, potrivit reprezentantilor dezvoltatorului si administratorului pe termen lung de spatii logistice si industriale. CTP construieste in prezent aproximativ 400.000 de metri patrati de spatii logistice si industriale, dintre care jumatate au termene de finalizare in primul trimestru din 2019. Aceasta suprafata este amplasata in 10 cladiri aflate in cinci parcuri detinute de CTP in Romania. Din ce domenii economice vine cererea pentru spatiile logistice si industriale dezvoltate de CTP?

CTP, unul dintre principalii dezvoltatori si administratori pe termen lung de parcuri industriale si logistice din Romania si Europa Centrala si de Est, a intrat in cel de-al doilea semestru (S2) al anului cu rezultate ce depasesc dsemnifiativaceeasi perioada din 2017, la nivelul suprafetelor construite si livrate catre clienti. Astfel, in prima jumatate din 2018 au fost terminate cladiri ce ocupa peste 130.000 de metri patrati in CTPark Bucharest West, CTPark Timisoara II si CTPark Pitesti.

De asemenea, CTP a incheiat acorduri pentru construirea a 140.000 de metri patrati de spatii industriale si logistice, iar aproape 60.000 de metri patrati reprezinta tranzactii in pregatire. In primul semestru (S1) din 2018, CTP a livrat cladiri care ocupa o suprafata inchiriabila de peste 130.000 de metri patrati de spatii logistice si industriale, dupa cum urmeaza:

  • in CTPark Bucharest West au fost finalizate doua cladiri cu o suprafata totala de peste 100.000 de metri patrati pentru companii ca N.O.D. (Network One Distribution), DSV sau Quehenberger;
  • in CTPark Timisoara II a fost construit un depozit de aproximativ 9.000 de metri patrati;
  • in CTPark Pitesti a fost livrata o cladire de 20.000 de metri patrati

Cele mai multe contracte incheiate de CTP vizeaza parcurile situate in apropierea capitalei, dar au fost perfectate acorduri cu numerosi chiriasi si in parcurile din Sibiu, Timisoara, Deva si Pitesti.

In prezent, CTP are in diferite etape de dezvoltare circa 400. 000 de metri patrati de spatii logistice si industriale, dintre care jumatate au termene de finalizare in primul trimestru din 2019. Aceasta suprafata este amplasata in 10 cladiri aflate in cinci parcuri detinute de CTP in Romania, dupa cum urmeaza:

  • in CTPark Bucharest West sunt in constructie doua cladiri cu o suprafata insumata de aproximativ 200.000 de metri patrati;
  • in CTPark Bucharest se lucreaza la finalizarea a trei cladiri ce vor ocupa peste 107.000 de metri patrati;
  • in CTPark Cluj II se construieste o cladire de aproximativ 29.000 de metri patrati;
  • in CTPark Sibiu se dezvolta o cladire de aproximativ 13.000 de metri patrati;
  • In CTPark Pitesti se construieste o noua cladire cu suprafata de 6.000 de metri patrati;
  • iar in CTPark Timisoara II este in constructie o cladire de circa 33.000 de metri patrati.

Iuliana Busca, CTP Romania

“CTP traverseaza in acest moment cea mai buna perioada de la intrarea pe piata locala. Am reusit sa ne imbunatatim performantele din 2017 si sa acceleram si mai mult dezvoltarea companiei. Majorarea consumului in Romania, pe fondul cresterii economice de 6,9% din 2017, s-a aflat la baza cererii din ce in ce mai mari din segmentul logistic si industrial, care s-a manifestat si in prima parte din 2018. In urmatoarea perioada, efervescenta economica se va diminua in plan local, ajungand la circa 4,0%, conform estimarilor Comisiei Europene. Acest lucru nu va afecta in mod negativ segmentul de piata pe care activam. In prezent se construieste masiv atat in jurul Bucurestiului, care ramane cel mai important pol de dezvoltare, cat si in alte orase din tara, cum sunt Timisoara, Cluj-Napoca si Sibiu. In capitala se cauta acum zonele unde s-au efectuat lucrari de imbunatatire a infrastructurii si unde exista potential semnificativ de dezvoltare, cum ar fi Soseaua de Centura Vest si Soseaua de Centura Nord, Autostrada A1”, declara Iuliana Busca, Commercial & Business Development Manager al CTP Romania.

In prezent, la nivelul portofoliului national al CTP, rata de neocupare a depozitelor este de sub 5%, iar cererea continua sa vina cu precadere din partea companiilor din domenii ca: logistica, IT, retail, e-commerce, FMCG.

CTP este un dezvoltator si administrator full-service de proprietati comerciale, specializat in livrarea si managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internationale si locale de prim rang, care fac investitii strategice noi sau isi extind operatiunile in Europa Centrala si de Est. CTP detine CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrala, cu peste 4,7 milioane de metri patrati de spatii de clasa A, in peste 90 de puncte strategice.

In Romania, CTP este cel mai mare dezvoltator si administrator de spatii logistice si industriale de clasa A, cu peste 800.000 de metri patrati suprafata inchiriabila situati in zece orase: Arad, Bucuresti, Cluj-Napoca, Deva, Ineu, Pitesti, Salonta, Sibiu, Timisoara si Turda.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri