Ludovic Orban, presedintele PNL, a declarat, la finalul biroului politic national al partidului, ca a mandatat Comisia de munca in colaborare cu specialisti din afara partidului care au expertiza in domeniul pensiilor dar si cu organizatiile de pensionari, sa analizeze proiectul de Lege a pensiilor si sa formuleze propuneri de imbunatatire a acestui proiect de lege. "Am dus si o campanie pentru care am strans peste 500 000 de semnaturi, pentru cresterea de contributie la Pilonul II de pensii, la 6%".

"V-am anuntat in urma cu doua saptamani ca am mandatat Comisia de munca in colaborare cu specialisti din afara partidului care au expertiza in domeniul pensiilor dar si cu organizatiile de pensionari, sa analizeze proiectul legii si sa formuleze propuneri de imbunatatire a acestui proiect de lege. Ce pot sa va spun asa in mare, acest proiect de lege nu spune nimic despre pensiile speciale si nu arata nici cea mai mica intentie din partea majoritatii guvernamentale de a umbla la pensiile speciale", a declarat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

De asemenea, "acest proiect de lege nu respecta solicitarea noastra de crestere graduala a punctului de pensie, in conformitate cu prevederile legii care a fost adoptata in mandatul 2005-2008, iar aici, stiti foarte bine ca am dus o campanie pentru care am strans peste 500 000 de semnaturi, pentru cresterea de contributie la Pilonul II de pensii, la 6% si de asemenea, mi se pare ca acest proiect de lege nu schimba mai nimic din lege".

El a adaugat ca "in prima faza intentionau sa indexeze pensia numai in functie de rata inflatţiei dar vad ca dupa protestele pensionarilor si-au revenit. Orice alte puncte de vedere in afara de ceea ce v-am exprimat le vom prezenta dupa o analiza foarte serioasa a proiectului de lege, facuta de specialistii partidului, de specialisti cu care colaboram din afara partidului si dupa consultarea cu organizatiile de pensionari", a incheiat Ludovic Orban.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri