Pentru realizarea extinderii, Arena Mall a achizitionat terenul aflat in vecinatatea parcarii, in suprafata de 13.448 mp, printr-o investitie de peste un milion de euro, potrivit Cushman &Wakefield Echinox, companie de consultanta imobiliara care a fost desemnata consultant strategic pentru definirea conceptului si inchirierea spatiilor rezultate in urma extinderii . Lucrarile de extindere a proiectului sunt programate sa inceapa in cursul lunii septembrie 2019, finalizarea constructiei fiind programata pentru data de 30 noiembrie 2020.

Centrul comercial Arena Mall din Bacau, o referinta pentru piata de retail din regiunea Moldovei, va intra intr-un amplu proces de extindere si modernizare care se va materializa prin majorarea cu 60% a suprafetei inchiriabile si prin construirea unei parcari supraetajate.

„Ca urmare a schimbarilor din ultima perioada privind comportamentul consumatorilor, centrul comercial Arena Mall din Bacau isi va extinde suprafata comerciala, oferind clientilor mai mult entertainment, o zona pietonala, spatii verzi, terase, loc de joaca interior si exterior, precum si un hipermarket. Astfel, Arena se va transforma dintr-un «retail center» intr-o destinatie urbana in care poti sa iti faci cumparaturile, sa te distrezi si sa te relaxezi alaturi de familie sau prieteni”, declara Ovidiu Budeanu, dezvoltator si actionar Arena Mall Bacau.

Extinderea Arena Mall implica o investitie de aproximativ 20 de milioane de euro, corpul nou de cladire urmand sa cuprinda un hipermarket, spatii comerciale noi, o zona de roof-top si o scena unde vor avea loc evenimente (catwalk, piese de teatru, stand up comedy, concerte, DJ party si altele), un parc pentru copii, doua restaurante si un sky bar.

Suprafata inchiriabila totala va fi de aproximativ 42.000 de metri patrati, iar parcarea supraetajata va avea o capacitate de peste 495 de locuri, numarul total al locurilor de parcare ajungand la 1.300, potrivit Cushman & Wakefield Echinox. De partea conceptuala a extinderii se ocupa o firma de arhitectura din Londra, clientii Arena Mall avand astfel parte de un concept cu totul nou.

Mihaela Petruescu, Cushman & Wakefield Echinox

„In cei 11 ani de operare, Arena Mall Bacau a devenit o referinta pentru piata centrelor comerciale din regiunea Moldovei. Prin investitia demarata, Arena va deveni o destinatie atractiva si in ceea ce priveste sectorul de entertainment, aliniindu-se astfel tendintelor din piata centrelor comerciale la nivel mondial. Suntem convinsi ca extinderea mixului de chiriasi si diversificarea optiunilor pentru petrecerea timpului vor consolida pozitia proiectului pentru urmatorii zece ani”, declara Mihaela Petruescu, Head of Property Management, Cushman & Wakefield Echinox, companie de consultanta imobiliara care a fost desemnata consultant strategic pentru definirea conceptului si inchirierea spatiilor rezultate in urma extinderii.

Arena Mall este primul mall din Bacau, deschis in decembrie 2007 in cea mai populata zona rezidentiala a orasului, in urma unei investitii totale de peste 40 milioane euro. Centrul comercial are o suprafata totala inchiriabila de 26.000 de metri patrati si dispune de peste 100 de magazine de imbracaminte, accesorii, incaltaminte, servicii, fast-food-uri si restaurante si 800 de locuri de parcare in exterior.

Arena Mall Bacau are in prezent un mix care include retaileri precum Zara, Adidas, Deichmann, DM, H&M, Intersport, LC Waikiki, New Yorker, operatori de restaurante precum KFC, McDondald’s, Pizza Hut, Mesopotomia, Casa Romaneasca sau Burger Planet, precum si un cinematograf Cinema City cu opt sali, fiind o destinatie atractiva atat pentru bacauani, cat si pentru locuitorii oraselor apropiate, numarul de vizitatori fiind de peste 3 milioane pe an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri