Skanska a inchiriat catre Microsoft Romania 22.905 de metri patrati de spatii de birouri si 500 de locuri de parcare in complexul de birouri Campus 6, in Bucuresti Romania si se va muta in al treilea trimestru din 2020. Complexul Campus 6 va fi gata in 2022 fiind format din patru cladiri de birouri cu o suprafata totala inchiriabila de aproximativ 81.000 de metri patrati si o gradina urbana de 7.500 de metri patrati.

Microsoft Romania a fost asistata de compania de consultanta imobiliara JLL in identificarea celui mai bun spatiu pentru relocare si negocierea termenilor de inchiriere. Skanska a inchiriat catre Microsoft Romania 22.905 de metri patrati de spatii de birouri si 500 de locuri de parcare in complexul de birouri Campus 6 din Bucuresti. Microsoft Romania va demara activitatea in sediul din Campus 6 in al treilea trimestru din 2020.

,,Dupa analiza realizata de JLL, Microsoft a decis sa isi consolideze si extinda activitatile in Romania, in partea de centru-vest a Bucurestiului, o zona care ofera conditii de lucru excelente pentru angajati. Suntem incantati ca am fost implicati intr-una dintre cele mai mari tranzactii de birouri care s-a incheiat in Bucuresti in ultimii 6 ani’’, a declarat Maria Florea, Head of Office la Agency JLL Romania.

Alaturi de JLL, Eversheds, pentru Microsoft si Peli Filip, pentru Skanska, au fost consilieri in tranzactie, pe partea de servicii juridice.

“Inregistram o crestere a pietei spatiilor de birouri, sustinuta in mare parte de industriile cu cerere mare a fortei de munca. Unul dintre motoarele acestei cresteri este fara indoiala segmentul IT&C. Noi suntem intr-un parteneriat cu Skanska din anul 2011 si este deopotriva o onoare si o incantare sa-i asistam pe piata atat de dinamica a spatiilor de birouri”, a declarat Oana Badarau, Partner si Head of Real Estate, PeliFilip.

Campus 6, birouri

Situat la intersectia a doua bulevarde principale, Iuliu Maniu si Vasile Milea, complexul Campus 6 beneficiaza de vizibilitate excelenta, asigurand un acces foarte bun la mijloacele de transport in comun (statie de metrou chiar peste strada si tramvaie, autobuze, troleibuze la o distanta de 50 de metri).

”Ca avocati specializati in practica de real estate, ne bucuram de oportunitatea de a juca un rol important in proiectele care aduc satisfactie si marcheaza o valoare semnificativa pentru clientii nostri. Tranzactia incheiata pentru Microsoft a fost complexa, iar echipa Eversheds, in cadrul careia i-am avut alaturi de mine pe colegii mei, Marius Berariu si Cristina Rosca, a furnizat serviciile juridice necesare contra unui calendar ambitios", a declarat Cristian Guia, Partner si Head of Real Estate - Eversheds Sutherland Romania.

Aplicatia mobila Campus 6 va conecta toate serviciile din complex si din vecinatate, furnizand informatii despre cladiri, stiri despre evenimente si oferind servicii precum livrare de mancare in complex si servicii de mentenanta. Mai exact, aplicatia este parte a sistemului Connected by Skanska care integreaza functionalitatile inteligente, cu facilitatile de interactiune pentru comunitatile din cadrul complexului de birouri.

Utilizatorii vor avea la dispozitie serviciu de car sharing, precum si locuri de parcare pentru masini electrice cu statii de incarcare rapida. De asemenea, cei care vin cu bicicleta la birou gasesc in interiorul cladirii vestiare si dusuri. Cladirile in care se va muta Microsoft vor fi certificate LEED Gold si WELL Silver, fiind construite conform principiilor Skanska de dezvoltare sustenabila. Angajatii vor beneficia de o pista de alergare pe acoperis precum si de spatii verzi de lucru, echipate cu mobilier multifunctional, prize electrice si Wi-Fi.

“Inovatia, atat pentru noi cat si pentru Microsoft este esentiala in abordarea fiecarui proiect. Dezvoltam spatii care contribuie activ la sanatatea si nivelul de wellbeing al oamenilor, implementand solutii inovatoare intr-un design placut si sustenabil. In Campus 6 vor fi primele cladiri de birouri din Romania care vor primi certificarea WELL. Faptul ca pentru noi wellbeing-ul se traduce atat prin solutii care imbunatatesc gradul de confort al utilizatorilor cat si prin tehnologii si inovatii care le cresc gradul de interactiune, este unul dintre motivele pentru care Microsoft a ales sa se mute in Campus 6”, a declarat Aurelia Luca, Managing Director la Skanska Property Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri