Cordia Romania, divizia de dezvoltari rezidentiale a grupului Futureal, are un program de investitii in valoare de 50 de milioane de euro pentru urmatorul an de activitate in Romania, parte din planul de afaceri pe termen lung pentru piata locala. Din aceasta suma, 40 de milioane de euro sunt destinate dezvoltarii ansamblului rezidential Parcului20, situat in zona Expozitiei din Bucuresti. Cate apartamente va avea ansamblul rezidential, cand va fi gata si care sunt preturile apartamentelor?

Programul de investitii desfasurat de Cordia Romania, divizia de dezvoltari rezidentiale a grupului maghiar Futureal, demareaza cu dezvoltarea ansamblului rezidential Parcului20, dezvoltat pe un lot de teren in suprafata de 15.000 de metri patrati de pe strada Parcului, in nordul Capitalei. O investitie de 40 de milioane de euro, ansamblul rezidential Parcului20 va cuprinde, in total, 469 de apartamente, de la studiouri si apartamente cu doua camere la duplexuri cu cinci camere. Planul companiei este sa livreze pe piata din Bucuresti circa 500 de apartamente pe an, destinate segmentelor medium si medium-high.

Mauricio Mesa Gomez, Cordia Romania

“Romania va avea un rol cheie in dezvoltarea operatiunilor Cordia la nivel regional. Ne vom concentra pe atingerea unui ritm de livrare de 500 de apartamente pe an si vom promova pe piata locala un model de proiecte rezidentiale destinate clasei de mijloc, cu accent pe un echilibru foarte bun intre localizare, arhitectura si pretul imobilului”, declara Mauricio Mesa Gomez, CEO Cordia Romania si membru al Consiliului de Administratie Cordia.

In prezent, fosta fabrica de mezeluri de pe terenul de pe strada Parcului a fost demolat, urmand ca in decembrie 2018 sa inceapa excavatia pentru fundatiile primei cladiri a ansamblului, care va cuprinde 260 de apartamente, cu termen de finalizare septembrie 2020. Proiectul va fi construit in doua faze de dezvoltare. Cele doua cladiri au o inaltime de unsprezece etaje.

Ansamblul Parcului20 va avea o gradina privata de peste 3.000 de metri patrati, care include copaci, plante perene, zone de relaxare, gradina yoga si o zona pentru exercitii. La mai putin de 100 metri de proiect se afla un parc cu vegetatie si un loc de joaca pentru copii, iar la aproximativ 400 metri distanta se va deschide un nou centru WorldClass.

apartament, Parcului 20

Planul de lucru pe sit este constituit de asa natura incat gradina sa fie gata in momentul in care se preda faza unu, urmand ca cea de-a doua cladire sa fie construita fara a afecta accesul la facilitatile complexului. Cea de-a doua faza va fi livrata la 8-12 luni dupa prima faza. Ansamblul a fost deja lansat in cadrul unui targ imobiliar din Bucuresti si primele 20 de rezervari au fost deja semnate. Reprezentantii dezvoltatorului spun ca se asteapta ca numarul acestora sa creasca la 40 pana la finalul acestui an.

Cele 469 de apartamente ale ansamblului rezidential Parcului20, dezvoltat de Cordia Romania, divizia de dezvoltari rezidentiale a grupului Futureal, vor fi disponibile in 30 de configuratii, de la studiouri si apartamente cu doua camere pana la duplexuri cu cinci camere. Preturile variaza intre 66.700 de euro plus TVA 5% pentru apartamentele cu doua camere si 250.000 de euro plus TVA 19% pentru locuintele cu cinci camere. Din perspectiva izolarii termice, fatadele sunt placate partial cu Alucobond si in totalitate cu vata minerala. Toate apartamentele sunt dotate cu sisteme smart-home dezvoltate de unul dintre liderii pietei de profil, configurate astfel incat sa asigure control, securitate si economii ale consumului de energie, potrivit reprezentantilor dezvoltatorului.

Parcului20, ansamblu rezidential

Mauricio Mesa Gomez spune ca printre clientii vizati se numara si angajatii care vor lucra in cladirile de birouri ce urmeaza a fi dezvoltate in zona – companiile Portland Trust si GTC dezvolta cladiri office in zona –, in conditiile in care peste 50% dintre apartamentele din ansamblul rezidential Parcului20 se incadreaza in conditiile pentru TVA 5%.

Cordia Romania, trei terenuri pe care vrea sa dezvolte 1.300 de apartamente

Planurile de investitii ale Cordia Romania vizeaza dezvoltarea a inca 1.300 de apartamente in inca trei proiecte in afara ansamblului Parcului20, loturile de teren pentru aceste proiecte – cel mai mic are 8.000 de metri patrati si cel mai mare are 22.000 de metri patrati – fiind deja achizitionate. In plus, Cordia Romania se afla in discutii pentru achizitionarea a inca doua loturi de teren in Bucuresti, in zona de centru-nord.

Cordia Romania este parte a Grupului Futureal, care a dezvoltat pana in prezent proiecte in valoare de 1,3 miliarde de euro. Grupul are in derulare proiecte noi care totalizeaza 1,4 miliarde de euro, fapt care ridica portofoliul de dezvoltari si active la un total de 2,7 miliarde de euro. Proiectele Futureal vizeaza segmentele office, retail si rezidential.

Unul dintre proiectele de referinta realizate de catre divizia Cordia este proiectul Corvin din Budapesta, cel mai mare proiect de regenerare urbana din Europa Centrala si de Est, cu o suprafata de peste 22 de hectare. Cartierul Corvin a presupus un parteneriat public-privat intre compania Cordia si Primaria Budapestei, prin care o intreaga zona insalubra din centrul orasului a fost reconstruita si transformata in cel mai nou cartier al capitalei maghiare, cu gradini ample, promenada, centre comerciale, restaurante, cafenele, cladiri rezidentiale si office. Aceasta dupa ce, in prealabil, dezvoltatorul a construit locuinte sociale pentru oamenii din categoriile defavorizate, care au fost relocati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri