Dunwell, agentie de brokeraj specializata exclusiv in segmentul industrial al pietei imobiliare, a finalizat doua tranzactii prin care PepsiCo si-a extins capacitatile de depozitare prin inchirierea unor spatii in suprafata totala de 27.000 de metri patrati. Spatiile logistice sunt situate in doua parcuri industriale din sudul Capitalei, zona despre care reprezentantii Dunwell spun ca incepe sa devina interesanta pentru investitori, in ciuda infrastructurii rutiere deficitare.

In aceasta toamna, Dunwell Industrial Brokerage a finalizat procesul de intermediere a doua tranzactii de inchiriere de spatii de depozitare in apropierea Bucurestiului, pentru compania PepsiCO, unul dintre liderii mondiali din piata bauturilor racoritoare si snacks-urilor. Negocierile incepute in iunie s-au finalizat la inceputul lunii octombrie, iar spatiile au fost inchiriate in parcuri logistice ale CTP Romania si Helios Phoenix Group.

Prima tranzactie intermediata de Dunwell se refera la extinderea cu 10.000 de metri patrati de spatii logistice a depozitului Pepsi din parcul logistic CTPark Bucharest de la km 13 al autostrazii A1. Este vorba de un spatiu aflat intr-o cladire noua din CTPark Bucharest, a carei constructie s-a incheiat in cursul lunii octombrie. Cladirea de spatii logistice a fost realizata conform standardelor CTP, unul dintre cei mai mai mari dezvoltatori si administratori pe termen lung de parcuri industriale si logistice premium din Romania si Europa Centrala si de Est. Aceasta inseamna, printre altele, folosirea celor mai moderne si mai economice sisteme de iluminat precum si utilizarea unor solutii constructive ce duc la scaderea considerabila a costurilor de exploatare prin cresterea eficientei energetice.

Marian Orzu, Dunwell

„Extinderile PepsiCo din zona capitalei arata ca sectorul romanesc al real estate-ului industrial si logistic are inca potential de expansiune. Partea de sud a Bucurestiului devine si ea interesanta pentru investitori in pofida problemelor legate de infrastructura rutiera. Speram ca acest interes sa se concretizeze cu noi dezvoltari in viitorul apropiat”, a declarat Marian Orzu, Managing Partner al Dunwell.

A doua tranzactie a fost intermediata de Dunwell pentru Star Foods, marca aflata in portofoliul PepsiCo din 2004, si este vorba de un spatiu de 17.000 de metri patrati de spatii logistice situat in parcul logistic Olympian Park East Bucharest din Popesti-Leordeni, detinut de Helios Phoenix Group. Cladirea aflata in constructie are programata livrarea in luna martie a anului viitor.

„Tranzactia semnata in aceasta toamna confirma nevoia clientilor pentru spatii logistice in aceasta parte a capitalei. Interesul pentru zona de sud a Bucurestiului este in crestere, iar noi suntem pregatiti sa raspundem la aceasta cerere. Colaborarea cu Dunwell s-a derulat in conditii excelente si ne ajuta sa ne consolidam pozitia pe o piata in care suntem prezenti de peste doua decenii”, declara Athos Myrianthous, Director de Dezvoltare in cadrul Helios Phoenix Group.

Echipa Dunwell are in derulare, in prezent, mai multe proiecte ce implica tranzactionarea unor spatii industriale si logistice la nivel national si a caror finalizare este asteptata pana la finele acestui an. Dunwell, broker exclusiv de real estate industrial din Romania, este un start-up infiintat in 2017 in Bucuresti. Scopul agentiei este de a intermedia tranzactiile intre proprietarii de spatii logistice si industriale (proprietati noi, existente, in constructie, built-to-suit, proiecte brownfield sau greenfield etc.) si chiriasi (furnizori de servicii logistice, retaileri traditionali si online, FMCG, companii cu activitati de productie). Divizia de terenuri se ocupa de tranzactionarea de terenuri, atat industriale, cat si pentru alte destinatii de dezvoltare, de la vanzari de terenuri cu o singura parcela, pana la compactarea mai multor parcele, in functie de zona si nevoi. Partenerii executivi ai Dunwell sunt: Marian Orzu, unul dintre cei mai vechi specialisti ai pietei de industrial, cu 14 ani de experienta in domeniu, Daniel Cautis, cu 7 ani vechime in industrie si Laurentiu Badea care are aproape 16 ani de experienta in piata imobiliara romaneasca

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri