Suprafata totala de terenuri disponibile din portofoliul Impact Developer & Contractor, dezvoltatorul proiectelor Greenfield si Luxuria din Bucuresti, ajunge la aproximativ 90 de hectare, cu o valoare de piata de peste 100 de milioane de euro. Aflate preponderent in Capitala si imprejurimi, aceste terenuri au deja proiecte planificate pana in 2018, insa Bogdan Oslobeanu, CEO-ul Impact spune ca dezvoltatorul se uita in continuare dupa oportunitati de achizitie pe piata de profil in special in zona de nord a orasului, in proximitatea poll-urilor de spatii de birouri. Exista insa o problema: preturile solicitate de catre proprietarii de terenuri sunt mult supraevaluate si nu permit constructia de apartamente care sa fie vandute cu cel mult 1.600 euro pe mp.

"Ne uitam in continuare dupa terenuri in locatii premium care sa poata sa sustina dezvoltari de volum in zona de nord, deoarece vedem ca aici se uita cea mai mare parte a cumparatorilor, in apropiere de poll-urile de spatii de birouri. Nu excludem sa mergem si spre zona Bucurestii Noi, dar decizia va fi influentata de oferta de terenuri, pentru ca piata de profil este una foarte fluida si fragmentata. Poate sa apara o posibilitate intr-o jumatate de an sau poate ca nu. In orice caz, dorim sa dezvoltam proiecte similare cu Luxuria sau Greenfield, inclusiv la pret pe metru patrat', a declarat Bogdan Oslobeanu (foto).

Pana la jumatatea lunii noiembrie, la mai putin de 7 luni de la startul lucrarilor, 47% din prima faza a proiectului rezidential Luxuria Domenii Residence, dezvoltat de catre Impact Developer & Cotractor a fost precontractata, potrivit companiei. Pretul mediu de vanzare in aceasta prima faza a constructiei a fost de 1.500-1.600 euro pe metru patrat. In aceasta prima faza de dezvoltare a ansamblului, vor fi livrate 3 blocuri cu 232 de apartamente, pana la inceputul anului 2020.

Bogdan Oslobeanu: Un teren nevandut este un capital blocat pentru proprietar

"Exista, in prezent, o oferta mare de terenuri in piata in acest moment. Credem insa ca sunt supraevaluate preturile solicitate. Trebuie vazut care este modelul economic care sa justifice dezvoltarea unui ansamblu rezidential, deoarece intr-un final avem nevoie de un produs care sa poata fi cumparat si sa fie accesibil consumatorului final. Nu dorim sa mergem spre 2-3.000 euro pe metru patrat la vanzare, ci consideram ca 1.500-1.600 euro pe metru patrat constituie un pret foarte bun pe segmentul premium", adauga Bogdan Oslobeanu.

Proiectul Luxuria, localizat intre bulevardul Expozitiei si strada Aviator Popisteanu, se dezvolta pe un teren de 22.500 mp, dintre care peste 9.650 mp vor fi ocupati de spatii verzi. Acesta va include 9 blocuri avand intre 9 si 12 etaje fiecare, oferind in total 630 de apartamente, de la garsoniere, studiouri, apartamente cu doua, trei, patru sau chiar cinci camere, la apartamente tip duplex. Preturile locuintelor pornesc de la 81.800 euro + TVA.

"Nimeni nu cumpara terenuri doar de dragul de a le avea in portofoliu. Avem intr-adevar un portofoliu mare de terenuri dar ele au clar o destinatie economica la un segment pe care stim ca il putem servi in mod util. Nu are rost nici sa facem zece proiecte mici cand putem sa facem doua proiecte mari. Am vazut unele oferte de terenuri unde, la un calcul economic, profitul din dezvoltare ar fi total absorbit de catre vanzatorul de teren. Adica devine, practic, neatractiva dezvoltarea de apartamente. Cu siguranta, proprietarii vor scadea din pret, pentru ca un teren nevandut este un capital blocat si care nu genereaza nici un fel de profit. Eventual multi dintre proprietarii de terenuri vor dezvolta si parteneriate cu dezvoltatorii", conchide Bogdan Oslobeanu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri