Iarna calendaristica a venit, dar zapada inca se lasa asteptata, in orice clipa putand insa sa inceapa ninsoarea. Asa cum suntem obisnuiti, probabil si in acest an vom fi luati pe nepregatite si ne vom confrunta cu aceleasi probleme: strazi acoperite cu zapada, trotuare impracticabile, parcari inghetate sau scari de bloc care nu permit accesul. Astfel, si in 2018 administratorii de asociatii de proprietari risca sancttiuni usturatoare daca nu se ocupa de curatarea zapezii din jurul blocurilor, din parcari sau din fata scarilor de bloc.

"Anul 2018 va fi unul cu sanctiuni mari pentru responsabilii cu deszapezirea din cadrul asociatiilor de proprietari, astfel, in Bucuresti, acestea sunt raspunzatoare pentru indepartarea ghetii / zapezii de pe trotuare, in termen de maxim 24 de ore de la caderea precipitatiilor. In plus, asociatiile trebuie sa se ingrijeasca sa indeparteze zapada si gheata de pe proprietatea comuna (alei, drumuri interioare), de asemenea, nu trebuie uitati turturii care trebuie indepartati si/sau afisate atentionari cu privire la pericolul prezentat de catre acestia. Faptul ca reprezentantii asociatiilor de proprietari nu cunosc reglementarile legale cu privire la obligatia indepartarii zapezii sau ghetii risca amenzi cuprinse intre 500 si 2.000 de lei", declara Ottavio Serbanescu, CEO-ul companiei Cresida Management.

Daca din nestiinta sau rea-vointa presedintii de asociatii de proprietari sau administratorii acestora nu deszapezesc si din neglijenta lor se produc pagube sau vatamari corporale acestia vor raspunde in fata legii. Avand in vedere ca vremea a tinut cu reprezentantii asociatiilor de proprietari e important ca acestia sa se ocupe de urmatoarele aspecte:

  1. Incheierea de contracte de deszapezire cu societati specializate, astfel incat imediat dupa oprirea ninsorii acestea sa intervina imediat. In lipsa unui astfel de contract, sunt foarte greu de gasit societati care sa detina echipamente de deszapezit disponibile.
  2. Aprovizionarea din vreme cu materiale antiderapante, nisip, lopeti, orice alte unelte sau materiale necesare.
  3. Verificarea atributiilor firmei de curatenie sau a personalului angajat in acest scop pentru a fi acoperita si activitatea de deszapezire a cailor pietonale de acces, eventual a trotuarelor si rigolelor.

Infiintata in 2017, compania Cresida este alternativa la administratorul de bloc traditional si anume persoana fizica. Astfel, compania ofera proprietarilor de apartamente servicii integrate, de la infiintarea asociatiei de proprietari, la administrare si consultanta de specialitate.

Sursa foto: Anna_Kuzmina / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri