Cele mai dinamice sectoare ale pietei imobiliare in 2006 au fost terenurile si piata rezidentiala, pentru ca toate dezvoltarile imobiliare incep cu achizitia unui teren si s-au lansat foarte multe proiecte de locuinte, sustin oficialii companiei Euroest Invest.

"Cea mai importanta tranzactie pentru Euroest Invest a fost un teren de 116 hectare in valoare de 18 milioane de euro. La fel de importante sunt si cele 400 de apartamente din imobile noi vandute de companie in acest an", au precizat acestia, potrivit NewsIn.

Piata terenurilor a adus beneficii, in 2006, de 20-50 %, in timp ce piata birourilor, de 8-9 %, piata rezidentiala de 10-30 %, pentru spatii comerciale randamentele au ajuns la 15-30 %, iar pentru spatii industrial-logistice la 8-9 %, au explicat oficialii Euroest Invest.

"Cererea solvabila de locuinte este foarte mare comparativ cu oferta. Practic, in acest an a aparut o oferta virtuala, in sensul ca s-au lansat foarte multe proiecte rezidentiale, dar ele vor fi finalizate in urmatorii 2-7 ani. Daca ritmul in care se anunta noi proiecte rezidentiale va creste cu 30 % anual, cererea venita din zona clasei medii poate fi acoperita peste 3-4 ani".

In 2006, s-a construit, in proportie de 90 %, pentru clasa de lux, la preturi de 1800-2500 euro pe metru patrat. tarile din regiune au o piata medie, de 1300-1700 euro pe metru patrat, mai dezvoltata, au mai explicat acestia.

Euroest Invest este o companie de consultanta imobiliara care desfasoara activitate de 12 ani. in acest an, compania s-a extins si pe pietele din Brasov si Constanta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »



Citeste si
ASF: Ar fi bine ca proprietarii sa nu mai astepte ajutor de la Stat