Ai o casa pe care iti doresti sa o vinzi si sa obtii un pret cat mai avantajos? Este important sa constientizezi atat punctele ei tari, cat si pe cele mai putin atragatoare, la care insa mai poti lucra. Daca casa nu se afla langa metrou, acest lucru nu il poti schimba, insa poti da un aer nou peretilor cu ajutorul unei lavabile. Pentru a obtine un pret cat mai avantajos in urma tranzactiei, este important sa pui la punct casa sau apartamentul si cel mai probabil sa faci niste ultime investitii. Cand vine vorba de case de vanzare in Bucuresti, oferta este cat se poate de generoasa, iar tu cu siguranta vrei ca locuinta ta sa atraga cumparatori cat mai repede.

ZONA

Zona te poate ajuta sa-ti prezinti mai bine casa pe care o ai de vanzare si sa obtii un pret foarte bun. Clientii vor sa-si cumpere locuinte in cartierele din centru, in apropierea transportului public (statii de metrou, tramvai, autobuz, troleibuz) sau a unui parc. Zonele de interes pentru familiile care au copii, ca de exemplu scoli si gradinite in apropiere, sunt alte „bile albe”.

RENOVAREA CASEI

O renovare „ca la carte” costa mult, iar recuperarea acestor bani este dificila. Specialistii din piata imobilara sustin ca trebuie facute totusi investitii in baie si bucatarie. Nu costa mult si sumele pot fi amortizate usor. Daca instalatiile sanitare sunt vechi, ar fi bine sa le schimbi. Nimeni nu vrea sa se apuce de spart podele si pereti, dupa ce s-a mutat in noua locuinta.

PARCARE

In Bucuresti sunt aproape 200.000 de locuri de parcare, iar numarul masinilor inmatriculate este de aproape sase ori mai mare.

Incearca sa obtii un loc de parcare sau un garaj (intreaba vecinii, administratorul), ce pot sa-ti aduca un plus chiar si de 10 procente la vanzare.
Posesorii de masini isi doresc propriul loc de parcare, astfel incat sa nu aiba grija unde isi vor lasa masina cand se intorc seara de la job.

LUMINA SI INCALZIREA

Incearca sa-ti faci locuinta cat mai primitoare, folosind lumina naturala, asadar nu pune obstacole in calea acesteia. Adauga o oglinda, care sa reflecte lumina de afara, iar daca vrei o casa luminoasa foloseste mult alb si evita culori precum rosu, portocaliu, maro si negru.

Un plus important la vanzare il ofera si centrala de apartament. Ai apa calda si caldura ori de cate ori iti doresti, platesti atat cat consumi si nu ai nevoie de acordul celorlalti locatari ca sa nu ingheti de frig.

ETAJUL

Daca ai un apartament aflat la etajele intermediare, poti sa obtii un pret bun. Apartamentele de la parter si de la etajele superioare pot costa chiar si cu 15% mai putin.

Chiar daca apartamentul tau este situat la una din extreme, nu ai de ce sa te ingrijorezi, apropierea locuintei tale de punctele de interes ale viitorului proprietar vor cantari destul de mult.

In plus, sunt persoane care cauta apartamente la parter, gratie accesului mult mai facil, nu sunt nevoiti sa care trepte la rand caruciorul, sacosele de cumparaturi. Totodata, sunt oameni care isi doresc sa aiba o vedere panoramica si cauta special etajul 6, 7 sau 8.

CEA MAI BUNA PERIOADA IN CARE SA VINZI

Pare greu de crezut, dar exista doar trei luni in care statistica spune ca poti face afaceri imobiliare profitabile. Cele mai multe locuinte se vand in septembrie, octombrie si noiembrie. In celelalte luni ale anului, oamenii sunt mai reticenti si incearca mai mult sa se informeze.

INFORMEAZA-TE

Vezi care este pretul pe care il cer cei care au case de vanzare in Bucuresti sau in orasul in care tu ai proprietatea si nu fixa un prag inalt. Daca vei cere prea mult, vei fi dispus la scaderi agresive si poti ajunge sa vinzi sub pretul pietei. Daca iti evaluezi proprietatea corect, atunci vei putea obtine mai usor si chiar mai rapid pretul dorit.

Un alt aspect important este sa raspandesti vestea ca ai o locuinta de vanzare, fie casa sau apartament. Posteaza anuntul pe un site dedicat imobiliarelor, publica-l pe retelele sociale si in scurt timp vei fi cautat de potentialii clienti.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri