In 2018, clientul-vedeta al zonelor centrale din Capitala in sectorul rezidential nou a fost antreprenorul. Astfel, cei care au cautat si cumparat un apartament nou in cursul anului trecut in zona Unirii din Bucuresti au fost antreprenori au depasit pragul de 30%. In zona Victoriei, in schimb, procentajul acestora depaseste chiar si 50%. Dintre acestia, undeva la 25% dintre ei au facut aceasta achizitie ca investitie.

"Foarte multi antreprenorii aleg sa isi securizeze profiturile in investitii imobiliare pe termen lung", explica Claudia Tudor, sales manager al companiei de consultanta imobiliara The Concept, care adauga ca ponderea totala a tranzactiilor de anul trecut in ansambluri rezidentiale noi, in constructie, in zone-cheie din Bucuresti, realizate in scop investitional ajunge pana la 25%.

Insa, in continuare, se mentine un procentaj majoritar, de peste 75% reprezentat de clientul final, cel care isi cumpara un apartament nou pentru locuit. "Toti clientii care isi doresc o locuinta noua au in comun dorinta de a obtine un standard al calitatii vietii mult mai bun", ceea ce poate implica inclusiv acces facil spre job ori scoli, parcuri sau centre comerciale, locuri de parcare subterane suficiente, chiar si pentru vizitatori si/sau spatii comune verzi si lobby-uri amenajate contemporan.

Totusi, desi clientul final cumpara cu scopul de a locui, acesta tine cont si de potentialul de investitie pe termen lung pe care il are apartamentul nou achizitionat.

"Principalul factor de decizie de cumparare pentru acesta a fost in mod cert locatia, dar si conceptul proiectului, prin factori importanta precum suprafetele apartamentelor, cautand in mod special un upgrade a prezentei locuinte, finisaje sau dotari", declara, de asemenea, Nicsor Milita, sales manager The Concept.

Industriile din care fac parte clientii care au cumparat o locuinta noua in 2018 sunt: IT-ul care acopera peste 20% dintre acestia, sectorul medical sau farma insumeaza si ele peste 20%, domeniul financiar bancar vine si el cu aproximativ 20%, profesiile liberale aduc circa 20%, dar si alte segmente precum constructiile, imobiliarele sau inginerie. "In 2019 credem ca vor creste tranzactiile cu clienti ale caror ocupatii sunt: cadre militare, diplomati, angajati de stat sau magistrati, intrucat li se vor oferi facilitati salariale in vederea achizitionarii unei locuinte permanente", completeaza Claudia Tudor.

Sursa foto: fizkes / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri