United Business Center 2 (UBC 2) a devenit singura cladire de profil din Timisoara certificata LEED, conform standardului international LEED 2009 Existing Buildings: Operations and Maintenance, din partea U.S. Green Building Council (USGBC). UBC 2, cu o suprafata inchiriabila de 18.000 mp, a fost inaugurata la inceputul anului 2017 si face parte din ansamblul mixt Openville Timisoara, pe care companiile Iulius si Atterbury Europe il dezvolta, in prezent, in vecinatatea Iulius Mall.

"Criteriile pentru care proiectul a obtinut punctaje foarte bune au fost accesibilitatea la transportul in comun, eficientizarea consumului de apa din interiorul cladirii si eficienta energetica", a declarat Anca Mitrea, senior associate in cadrul departamentului de certificari verzi al Colliers International, compania de consultanta imobiliara care s-a ocupat de procesul de certificare.

Potrivit dezvoltatorului, UBC 2 dispune de un grad sporit de lumina naturala, reglarea automata a intensitatii luminii din interior, sistem inteligent de automatizare a instalatiilor electrice, sisteme de ventilatie de ultima generatie, care asigura o temperatura constanta si un volum optim de aer proaspat, fatade din sticla speciala, care ofera protectie termica si solara etc.

Certificarea LEED Gold a fost acordata cladirii UBC 2 pentru implementarea unor strategii si solutii practice si masurabile, orientate catre obtinerea unei performante sporite in: dezvoltarea sustenabila a amplasamentului, economii la consumul de apa, eficienta energetica, alegerea materialelor si calitatea mediului interior.

De asemenea, faptul ca angajatii din cladire sunt incurajati sa aleaga mijloace de transport nepoluante, fiind amenajate spatii de parcare a bicicletelor, dusuri si vestiare, a fost unul dintre aspectele apreciate. Companiile care isi desfasoara activitatea in UBC 2 sunt: Ness Software Engineering Services, Veoneer, ACI Worldwide, Azets Insight, Convergys, PwC Romania, Bitdefender, sucursalele CEC Bank si ProCredit Bank, dar si policlinica Regina Maria si retailerul Drogerie Markt.

Citeste si:
Openville gazduieste centrul din Timisoara al companiei Microsoft
Openville gazduieste centrul...

Aflat in plin proces de constructie, ansamblul mixt Openville integreaza actualul Iulius Mall Timisoara, iar prima sa etapa va include: 47.000 mp de aditionali de retail, 50.000 mp de spatii office in operare (UBC 1, UBC 2, UBC 3) si alti 52.000 mp in constructie (UBC 0), un parc, un pasaj subteran destinat traficului auto si aproximativ 4.070 de locuri de parcare.

Dupa cele doua cladiri office finalizate in 2017, in Openville Timisoara se lucreaza la alte doua imobile de birouri. UBC 3 are o suprafata de 19.000 mp inchiriabili si va fi finalizata in curand. UBC 0 va dispune de 52.000 mp si va fi cea mai inalta cladire de birouri din Romania (155 metri, 27 de etaje). In
paralel, se lucreaza la noile spatii de retail, la o parcare subterana si la tunelul auto. Proiectul mixt Openville este realizat de companiile Iulius si Atterbury Europe, reprezentand o investitie estimata la peste 220 milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Visma Software s-a relocat in UBC 3 din Timisoara si face angajari
Setari Cookie-uri