Impact Developer & Contractor a incheiat anul 2018 cu venituri operationale de 101,8 milioane lei din vanzarea de apartamente, parcari, terenuri si case. Din totalul locuintelor tranzactionate, cea mai mare parte (228 de apartamente) s-a vandut in cadrul Greenfield Baneasa. In plus fata de contractele de vanzare cumparare reflectate in raportarea financiara, anul trecut a mai incheiat 197 de pre-contracte de vanzare-cumparare pentru apartamente in valoare de 96.1 milioane lei in cele doua proiecte care sunt in acest moment in diferite stadii de constructie, Greenfield Baneasa si Luxuria Domenii Residence.

Cele 197 de pre-contracte de vanzare-cumparare vor fi ilustrate in venituri incepand cu anul 2019, de cand se estimeaza a fi incheiate contractele finale de vanzare-cumparare. Astfel, valoarea totala a apartamentelor vandute si pre-contractate in 2018 insumeaza 197.9 mil. lei, cu 68% mai mult fata de anul precedent (2017).

"Desi in mod traditional garsonierele si apartamentele de 2 camere erau „best sellers”, anul trecut, in conditiile stocului „sold out”, pe aceasta categorie, mix-ul de unitati vandute s-a schimbat in favoarea apartamentelor de 3 si 4 camere. Rezultatele financiare reflecta, de asemenea, si costurile nerecurente inregistrate anul trecut, printre care solutionarea pe cale amiabila a litigiului cu Brooklyn Property Management", arata Impact Developer & Contractor.

Retail jobs

Compania are in prezent in derulare doua proiecte rezidentiale in nordul capitalei, Greenfield Baneasa si Luxuria Domenii Residence. Aceste doua proiecte au o valoare totala de piata de aproximativ 1 miliard euro si vor totaliza pana in 2028 peste 7.000 de locuinte. In 2019 va fi finalizat Ansamblul Platanilor, cea de-a treia faza de dezvoltare a cartierului Greenfield, prin livrarea ultimului stoc de apartamente, cu un total de 192 de unitati.

Suprafata totala pe care se va intinde cartierul Greenfield, a carui finalizare este prevazuta pentru 2028, este de 60 de ha. Pe langa blocuri de locuinte, Greenfield va include si o zona comerciala si de relaxare - Greenfield Plaza, cu o suprafata de peste 10.000 mp, care va oferi rezidentilor.

La randul sau, Luxuria Domenii Residence este primul proiect pe segmentul premium dezvoltat de catre Impact. Proiectul, a carui livrare este estimata pentru finalul anului 2020, este dezvoltat pe un teren de 22.500 mp in zona Domenii - Expozitiei si va include 630 de apartamente premium si peste 9.650 mp de vegetatie. Acesta este primul ansamblu rezidential amplasat in imediata vecinatate a viitorului pol de birouri din Expozitiei.

Citeste si:
Prime Kapital livrează un ansamblu rezidențial de 458 de...
Prime Kapital livrează un...

Impact urmeaza sa demareze anul acesta lucrarile de constructie pentru un nou proiect rezidential, in Constanta. Aici, compania detine un teren cu suprafata de aproape 6 ha, cu acces facil catre centrul orasului, autostrada si catre statiunea Mamaia. Ansamblul rezidential este proiectat sa cuprinda 660 de locuinte si are o valoare de piata estimata la 56,5 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri