De la inceputul acestui an, in cladirea United Business Center 1 (UBC 1) din ansamblul Openville functioneaza centrul din Timisoara al companiei Microsoft Romania.Compania a inchiriat o suprafata de 1.200 mp din prima cladire a proiectului Openville, care integreaza actualul Iulius Mall Timisoara si se afla in constructie.

Biroul Microsoft din Timisoara este parte a centrului global de Customer Service and Support al Microsoft si include o echipa de specialisti IT ce se dezvolta pe plan local, de la an la an, incepand cu 2012. UBC 1 este in curs de certificare LEED.

Cladirea are 12 niveluri, o suprafata de 13.000 mp inchiriabili si a fost data in folosinta la finele anului 2017 si are acces direct spre Iulius Mall Timisoara. Proiectul Openville va fi realizat in doua faze, iar prima sa etapa, aflata in curs de finalizare, va include: 47.000 mp de aditionali de retail, 50.000 mp de spatii office in operare (cladirile UBC 1, UBC 2, UBC 3) si alti 52.000 mp in constructie (cladirea UBC 0), un parc, un pasaj subteran destinat traficului auto si aproximativ 4.070 de locuri de parcare.

Dupa cele doua cladiri office finalizate in 2017, in Openville se lucreaza la alte doua imobile de spatii de birouri. UBC 3 are o suprafata de 19.000 mp inchiriabili si va fi finalizata in luna martie. UBC 0 va dispune de 52.000 mp si va fi cea mai inalta cladire de birouri din Romania (155 metri, 27pagina 2 din 2 de etaje). In paralel, se lucreaza la noile spatii de retail, la o parcare subterana si la tunelul auto.

Proiectul Openville este realizat de companiile Iulius si Atterbury Europe, reprezentand o investitie estimata la peste 220 milioane de euro.

Citeste si:
(P) 20 de companii multinationale in ansamblul Openville Timisoara
(P) Polul de business din...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
(P) Victor Chebeleu: ,,Vivalia isi consolideaza pozitia de dezvoltator