Forte Partners, companie controlata de omul de afaceri Geo Margescu, are in plan idezvoltarea unui ansamblu de spatii de birouri, prin intermediul societatii Serban Voda Plaza Development SRL, pe un teren de peste 18.000 mp situat pe Calea Serban Voda, langa fabrica de ciorapi Adesgo, vis-a-vis de Parcul Tineretului. Proiectul era cunoscut presei economice de acum doi ani, atunci cand pe site-ul Ordinului Arhitectilor din Romania in minuta sedintei pentru avizul de oportunitate pentru PUZ s-a discutat despre constructia "unui complex rezidential cu locuire colectiva, birouri, comert si servicii", cu "un regim de inaltime de P+14". Initiatorul, Serban Voda Plaza Development, solicita trecerea terenului de 1,8 ha, de la incadrarea CA2 de PUG, la M2A in PUZ, care ar fi dus POT la 80% si CUT la 3,6.

Un proiect de hotarare al Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) din cadrul Primarie Capitalei, cu privire la aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) si supus dezbaterii publice inca de saptamana trecuta, arata ca terenul de peste 18.000 mp a fost, intr-adevar, reincadrat de catre autoritati de la CA2 conform PUG (care ar fi permis POT 70%, CUT de 3 si o inaltime maxima de P+14), la M2A (potrivit PUZ propus) dar la un POT de 70%, un CUT la 3,6 si un regim de inaltime de "numai" P+8 etaje. Proiectul ar urma sa fie numit "U-center", potrivit unor informatii din piata.

Potrivit PUZ, proiectul ar urma sa fie construit in doua faze, ambele cu un regim de inaltime de 3S+P+8 etaje, cu destinatie de locuinte colective, spatii de birouri si retail. De asemenea, Forte Partners ar urma sa transforme 20% din suprafata terenului in spatii verzi, iar 10% ar fi rezervate construirii de suprafete carosabile si pietonale. Suprafata totala desfasurata ar ajunge la 65.138,4 mp.

Forte Partners

Principalele obiectii aduse proiectului pe site-ul CGMB sunt legate de supra-aglomerarea zonei din punct de vedere al traficului, care "ar sufoca strazile adiacente", precum si de taierea unor arbori aflati pe proprietatea Serban Voda Plaza Development. In sedinta pentru avizul de oportunitatea de acum doi ani, dezvoltatorul arata ca "Nu dorim sa schimbam caracterul zonei".

In aceasi sedinta se arata ca zona este ocupata predominant de case individuale cu doua si trei etaje si Liceul Gheorghe Sincai (P+2), "pe un teren care poseda una din putinele denivelari naturale din Capitala".

Forte Partners a fost parte din cea mai mare tranzactie realizata cu capital romanesc pe piata imobiliara anul trecut, prin vanzarea proiectului de spatii de birouri The Bridge catre Dedeman, ceea ce a marcat si intrarea pe piata a grupului controlat de fratii Paval. Potrivit informatiilor din piata, valoarea tranzactiei se va apropia de 200 milioane euro.

The Bridge este un proiect de spatii de birouri, construit, de asemenea, in doua faze. Prima, de 37.000 de mp, a fost livrata la finele lui 2017, iar cea de-a doua cladire, de 20.000 de mp, ar urma sa fie livrata in 2019. Compania are in constructie si un proiect de apartamente in zona Aviatiei din Capitala.

Sursa foto: Google Street View

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri