Compania Eurovia, parte a grupului Vinci, a achizitionat 80% din societatea romaneasca de constructii rutiere Viarom Construct, situata in Bucuresti, restul actiunilor urmand a fi detinut in continuare de actionarii fondatori.

Cu un efectiv de 122 de persoane, Viarom Construct a cunoscut o crestere substantiala a activitatii sale de la data fondarii companiei, in anul 2001. Cifra de afaceri a Viarom Construct a atins nivelul de 46,5 milioane de lei in 2005, ceea ce reprezinta o crestere anuala de aproximativ 30%, informeaza NewsIn.

Prin aceasta operatiune, Eurovia isi face intrarea in Romania, stat membru al Uniunii Europene incepand cu 1 ianuarie 2007. Eurovia isi intareste astfel prezenta sa din Europa centrala, unde a realizat deja o cifra de afaceri de peste 800 de milioane de euro, in principal in Polonia, Cehia si Slovacia.

Eurovia, filiala a grupului VINCI, este unul din liderii mondiali ai industriei rutiere. Prezenta in 16 state si beneficiind de 330 de centre de lucru si 800 de locatii de productie industriala a materialelor de constructii si agregate pentru drumuri, compania are peste 38.000 de angajati si a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri de 6,5 miliarde de euro.

Viarom este specializata in domeniul lucrarilor de constructii de drumuri, al intermedierilor in comertul cu materiale de constructii si in cel al utilajelor si mijloacelor de transport. Grupul Vinci a fost creat in 1899 si desfasoara activitate in constructii si servicii conexe.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Soluția pentru românii care vor să lucreze de acasă… dar la birou
Setari Cookie-uri