Globalworth, cel mai mare proprietar de metri patrati de spatii de birouri din Romania, da startul lucrarilor de constructie la cladirea Globalworth Square, situata in zona Barbu Vacarescu, din noul centru de business al Capitalei, intre cladirile Globalworth Plaza si complexul Green Court. Proiectul, cu o suprafata totala inchiriabila de aproximativ 28.000 mp, va include 14 etaje de spatii de birouri, trei niveluri subterane dedicate parcarii, iar parterul va fi destinat facilitatilor, precum un restaurant si diferite optiuni de retail.

"Odata cu inceperea constructiei noii cladiri, suntem cu un pas mai aproape de concretizarea unuia dintre cele mai ample si ambitioase proiecte ale companiei: de a crea cel mai mare business hub din nordul Capitalei. Globalworth Square va fi conectata cu complexul Green Court si cu Globalworth Plaza, aducand impreuna mii de angajati. Cladirea se incadreaza in stilul urbanistic din zona si completeaza din punct de vedere arhitectural cele doua proiecte din imediata sa apropiere. Ne dorim ca Globalworth Square sa devina cea mai tehnologizata cladire din Bucuresti. Importanta pentru noi este si integrarea celor mai noi tehnologii in materie de energie regenerabila, si vom implementa aici, printre altele, sisteme de energie geotermala si fotovoltaica", a declarat Dimitris Pergamalis (foto), head of construction & development la Globalworth.

Globalworth Square, al carei nume este inspirat de amprenta cu forma patrata a cladirii, va respecta stilul cladirilor deja existente in zona, atat din punct de vedere arhitectural, cat si din punct de vedere al standardelor inalte de calitate si eficienta energetica. Proiectul urmeaza sa fie livrat la finalul anului 2020 si va oferi vestiare pentru cei care aleg sa vina cu bicicleta la birou si aproximativ 450 de locuri de parcare aflate la suprafata si pe cele trei niveluri subterane.

Cladirea va include si o serie de facilitati oferite la parter, precum restaurante, cafenele sau spatii comerciale.

Globalworth este o companie imobiliara listata la Bursa de Valori de la Londra, care activeaza in Romania si Polonia, unde a devenit principalul investitor pe piata imobiliara din cele doua tari. In Polonia, compania detine participatia majoritara in Globalworth Polonia, un investitor care activeaza pe piata poloneza de real estate, listat la Bursa de Valori din Varsovia.

Globalworth dezvolta si gestioneaza direct cladiri de birouri si in sectorul de logistica/industrie usoara, in locatii premium, care genereaza venituri din inchirierea de spatii catre companii de top din intreaga lume.

Gestionat de peste 190 de profesionisti in Romania si Polonia, portofoliul companiei are o valoare totala de aproximativ 2,5 miliarde de euro. Peste 90% din acesta este reprezentat de active producatoare de venit, inchiriate catre aproximativ 500 de companii nationale si multinationale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri