In piata de real estate entuziasmul dezvoltatorilor a atins noi maxime la finele lui 2018, iar ca urmare, in ceea ce priveste piata rezidentiala, se preconizeaza aparitia unor noi poli de dezvoltare in Bucuresti, pana in 2020, potrivit companiei de consultanta imobiliara Crosspoint. Proiectele noi se vor concentra pe locuinte verzi, inteligente, in timp ce solutii alternative de finantare vor fi puse la dispozitia cumparatorilor finali. Nordul si centrul Bucurestiului raman destinatiile preferate pentru dezvoltarile high-end, acest aspect mentinand ridicate preturile terenurilor in aceste zone.

Anul 2018 a fost unul record in ceea ce priveste tranzactiile cu terenuri. Investorii romani sunt cei mai activi, iar rezidentialul reprezinta destinatia principala a acesturi terenuri. Prezenta catorva pionieri, care dau startul dezvoltarii in noi zone ale orasului, precum Expozitiei, este un factor extrem de incurajator pentru viitorul pietei imobiliare romanesti, arata Crosspoint.

ReConstruct, unul dintre cele mai importante evenimente dedicate sectorului imobiliar, ajunge in 2019 la cea de-a 5-a editie. Participa GRATUIT la eveniment, pe 17 si 18 aprilie, de la ora 9.00. Inscrie-te aici.

"Pentru 2018-2020 Primaria Capitalei are in plan o serie de proiecte de dezvoltare a infrastructurii, cel mai important fiind finalizarea autostrazii de centura A0. Alte proiecte includ extinderi sau largiri ale unor artere principale si constructia unor pasaje in zone cu trafic intens. Oriunde exista planuri de decongestionare a traficului care se vor si concretiza, este de asteptat ca noi proiecte rezidentiale sa apara si vanzarile de locuinte sa creasca in aceste zone", arata consultantii companiei.

De asemenea, pe langa fatadele ventilate, acoperisurile verzi si statiile de incarcare a automobilelor electrice, locuintele de tip "smart home", in care se pot controla prin intermediul unei aplicatii sistemul de incalzire si ventilatie precum si cel de iluminat, vor fi din ce in ce mai cautate in urmatorii ani.

"Importanta pe care noile generatii o acorda mediului inconjurator, dezvoltarea continua a tehnologiei precum si concurenta puternica pe segmentul rezidential sunt cateva cauze care influenteaza dezvoltarea unor astfel de proiecte. Infiintarea programului Ipoteca verde, care ofera dobanzi reduse la creditele ipotecare pentru proiecte ecologice, va spori atat interesul dezvoltatorilor cat si al potentialilor cumparatori pentru astfel de produse", potrivit Crosspoint.

Cele mai importante proiecte din Capitala cu termen de finalizare pana in 2020

Proiect Dezvoltator Zona Nr. apartamente
Metalurgiei Park Sud Rezidential Sud 5.000
Palladium Residence Jacob Gardens Sud-Est 2.500
Plaza Residence Pedro Company Vest 2.042
AFI City AFI Europe Nord-Vest 2.000
Onix Park Mohammad Murad Nord 2.000
Vest Garden Dragos Bilteanu Vest 1.700
Belvedere Residence Belvedere Developments Nord 1.556
21 Residence Pedro Company Vest 1.500
Vivenda Hercesa Est 1.400
H Pipera Lake Hagag Development Nord 1.350
Moghioros Park Residence Mohamed Hassanain / Saddiq Abu Seedo Vest 1.300
Rotar Park Residence Familia Eskiocak Vest 1.300
Sema City River Development Vest 1.200
Gran Via Park Gran Via Vest 1.100

Sursa foto: LaineN / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri